Dolar 32,4919
%0.35
Euro 34,7244
%0.4
Altın 2.409,230
%1.22
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan mesaj seli: 4 konuda 4 flaş açıklama

Kocaoğlu'ndan mesaj seli: 4 konuda 4 flaş açıklama

İzmir Metrosu’nun filosuna katılan 95 yeni tren vagonunun ilk 55 adedi Başkan Kocaoğlu’nun katıldığı törenle hizmete alındı. Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, referandum süreci, körfez geçiş projesi, KHK’lar ile başlayan ihraçlar ve İzmir’deki hükümet yatırımları gibi konularda önemli yorumlar yaptı Başkan Kocaoğlu'ndan mesaj seli:

  • Ege Postası
  • 11.02.2017 - 12:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Halkapınar Metro Merkez Binası’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu Zengxrian Liu ve diplomatlar, tren setlerinin üretimini üstlenen yüklenici firma CRRC Tanghsan firmasının temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

KOCAOĞLU: KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULDUK

Törende yaptığı konuşmada raylı sistem ve kent içi ulaşıma dev yatırımlar yaptıklarını hatırlatarak, hayata geçen projeleri özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Raylı sistem hattımız 2017 yılında toplam 180 kilometreye ulaşacak. Buca, Narlıdere Metro hatları ve Bergama İZBAN hattının tamamlanmasıyla 2020’de İzmir’in raylı sistem ağı 250 kilometreye çıkacak. Tren setlerimizi toplamda 4 kat arttırdık. Böylesine büyük yatırımı kendi kaynaklarımızla, kendi yağımızda kavrularak gerçekleştirdik. Vagon alımlarında tasarruf ediyoruz. Rekabet var, bizde adrese teslim ihale yok. Sadece metroya aldığımız vagonların tutarı 400 milyon lira. Otobüslerimizin tamamını yeniledik, körfez filosundaki vapurlarımız ve arabalı vapurlarımızın tamamını yeniledik. 550 milyon lira da körfeze yatırım yaptık” dedi.

NARLIDERE VE BUCA METROSU’NDA SON DURUMU ÖZETLEDİ

Sözlerinin devamında Narlıdere Metrosu’nda gerekli bürokratik işlemlerin tamamlandığını ve ihaleye hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hazine’den onay bekliyoruz. Gelir gelmez Narlıdere Metrosu için ihaleye çıkacağız. Buca Metrosu’nda proje çalışmaları devam ediyor” dedi.

BARINAK TALEBİ

Gemilerin bağlanması için uzunca bir süredir Bostanlı Vapur İskelesi’nin yanındaki barınağı talep ettiklerini de hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “En uygun yer orası. Üstelik şu anda atıl durumda.. Bu konudan Sayın Başbakan’ın da, Ulaştırma Bakanı’nın da, Tarım Bakanı’nın da, konuyla ilgili kim varsa herkesin haberi var. Umuyorum önümüzdeki günlerde bu tahsis sağlanır ve gemiler fırtınalı havalarda korunaklı bir şekilde muhafaza edilir. Bunu umuyor ve yetkililerden bekliyorum” şeklinde konuştu.

Kent trafiğini rahatlatmak için ayrıca yeni yollar ve geçitler açmaya devam ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, 2,5 kilometrelik iki tünelle Buca’yı Altındağ ve Bornova’ya, oradan da 2.2 kilometrelik viyadükle Otogar ve çevre yoluna bağlayacak önemli ulaşım yatırımı hakkında da bilgi verdi.

“İSTEMEZÜKÇÜ” YANITI: KARŞI ÇIKMADIK, ÖNERİDE BULUNMAK HAKKIMIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED sürecinde belediyelerin ve meslek odalarının olumsuz görüş sunması üzerine “İstemezükçüler” şeklindeki yorumuna yanıt veren Kocaoğlu, “Konu göreve geldiğimde de gündemdeydi. Zaman içerisinde çok gidip geldi. Kordon’daki otoyol projesi gündeme geliyordu. Ben de bu İzmir’e bir iş yapacaksanız körfezin iki yakasını bağlayın dedim. Sonra bunu aldılar, projeler hazırlandı, ÇED süreci devam ediyor. Biz bu projeye karşı çıkmadık. Biz bu proje körfezin sirkülasyonunu engellemesin, her iki yakada doğal SİT alanları var diyerek önerilerde bulunduk. Öneride bulunmak bizim hakkımızdır. Umarım bu proje gerçekleşir ve İzmir de bir eser kazanır” diye konuştu.

KHK’LARA TEPKİ: BU YOL YOL DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan KHK ile binlerce kamu görevlisinin ihraç edilmesini ve durumu protesto eden üniversite öğrencilerinin de gözaltına alınmasına tepki gösteren Kocaoğlu şunları söyledi: “Bu Türkiye’ye yakışmıyor. Konuşmayacaksın, susacaksın, her şeyi ben biliyorum, her şeye ben karar vereceğim… Bu demokrasi değil, bu Atatürk Cumhuriyeti değil. Bu yol yol değil. Bu düzen düzen değil. Burada başka bir şey var…”  

İZMİR’E YAPILAN YATIRKMI RAKAMLARLA  ANLATTI

Kocaoğlu İzmir’in ödediği vergiyle Ege’de lider olduğunu ancak hükümet yatırımlarından aldığı pay ile Ege sonuncusu olduğunu aktardı ve “Uşak ili ödediği verginin yüzde 118’ini geri almış. Aydın ili yüzde 113’ünü, Balıkesir yüzde 80 fazlasını merkezi hükümetten kaynak olarak geri almış. Denizli, Muğla, Manisa aynı şekilde. Hepsi ödediğinin fazlasını almış. Bu geri kalmış İzmir ise 52 milyar lira vergi ödemiş, 13 milyar lira kaynak almış… Bu kente, bu insanlara böyle bir davranışta bulunmak, eleştiride bulunmak doğru m? Bu rakamlara bakınca İzmir’in ne olduğunu herkes daha iyi anlayacak…” dedi.

80 MİLYONA REFERANDUM MESAJI VERDİ

Başkan Kocaoğlu konuşmasının  sonunda 16 Nisan’da yapılması planlanan referandum ile ilgili önemli bir mesaj verdi ve şunları kaydetti: “Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim durup dinlenmeye ihtiyacımız var. Bizim kendimizi dinlemeye, tüm toplum olarak nerede hata yaptık demeye ihtiyacımız var. Umarız 80 milyon vatandaşımız bunu yapacaktır. Umarım Türkiye hatalarından arınıp Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda çalışacaktır.”

İZMİR'İN 2020 HEDEFİ BÜYÜK
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu'nun araç filosunu geliştirmek amacıyla 95 yeni metro aracı için yaklaşık 320 milyon TL'lik (79 milyon 800 bin Euro) bir alım gerçekleştirdi. Çin’in CRRC Tanghsan firmasında üretilen tren setlerinden teslim alınan yeni metro araçlarının sayısı 55'e ulaştı.

2000 yılında 11 kilometre hat üzerinde 10 istasyonla hizmet veren İzmir'deki raylı sistem, bugün 12 kat büyüyerek 130 kilometrede 55 istasyonla çalışıyor. 2017 yılında İzmir Metro ve İZBAN’ın yeni uzatma projeleri, monoray ve tramvay yatırımları ile İzmir’deki raylı sistem ağı bu yıl içinde 180 kilometreye ulaşacak ve 90 istasyonda hizmet verecek. 2020 yılına kadar ise 120 istasyonda 250 kilometrede sefer yapacak. Böylece raylı sistemler 23 kat büyümüş olacak. Narlıdere, Buca, Selçuk ve Bergama hatlarının hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.
 
ÖNCE TESTTEN GEÇECEK
Yeni tren setleri, daha önce gelen trenler gibi yolculu seferlere başlamadan önce ayrıntılı testlerden geçecek. Trenler, statik ve dinamik kontrollerin ardından 11 ayrı teste tabi tutulacak, yolcusuz olarak 1000 kilometre test sürüşüne çıkarılacak. Tüm bu sürecin tamamlanmasının ardından İzmirlilerin hizmetine sunulacak.  
 
17 YILDA 4 KAT BÜYÜDÜ
Her geçen gün genişleyen İzmir Metrosu 2000 yılında 45 vagonla hizmet verirken, 2011 - 2014 yılları arasında 42 vagon alınarak 87 araca ulaştı. Teslim alınan yeni araçlarla birlikte, İzmir Metrosu’ndaki vagon sayısı 142'ye ulaştı.  Önümüzdeki aylarda yapımı tamamlanacak 40 aracın daha gelmesiyle, toplam vagon sayısı 182, her biri 5 vagondan oluşan tren seti sayısı ise 36’ya ulaşmış olacak. 2000 yılında 45 araçla hizmete başlayan İzmir Metro A.Ş filosu, böylece 17 yıl içinde 4 kat büyümüş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.