Kocaoğlu-Ege Postası buluşması: Masada kent gündemi ve siyaset
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Ege Postası’nı konuk etti. Kocaoğlu, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları ve muhabirler Erman Şentürk ile Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. Kocaoğlu-Ege Postası buluşmasında masada Büyükşehir, kent gündemi ve siyaset vardı. İki gün arka arkaya yayınlanacak Kocaoğlu-Ege Postası buluşmasının ilk bölümünde Büyükşehir ve kent gündemiyle ilgili konular yer aldı. Kocaoğlu, başkanlıktaki üçüncü dönemi için, "Bu beş sene içerisinde yeni bağlanan dokuz ilçeye ağırlık vereceğim. Kimse de kusura bakmasın"dedi. Ege Postası'nı ağırladı: Masada kent gündemi ve siyaset
- Ege Postası
- 18.08.2015 - 09:40
İki gün arka arkaya yayınlanacak Kocaoğlu-Ege Postası buluşmasının ilk bölümünde Büyükşehir ve kent gündemiyle ilgili konular ikinci bölümünde ise siyaset yer alacak.
ARAÇ VERİLMEYENLER GÖREVİNİ YAPMADI MI'
Bütünşehir Yasası’nınn ardından kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait malların devrine ilişkin kararların mahkeme tarafından iptalini yorumlayan Aziz Kocaoğlu, “Araç gereçlerin çok az bir kısmına dava açmıştık. Bunlar bize teslim edildiğinde sonuca bakacağız. Kimsenin elinden mal alacak halimiz yok. Şu belediyenin elinden şunu alalım diye bir şey söz konusu değil. Bazı belediye başkanı arkadaşlarımız “Bu araçlar elimizden alınırsa biz çalışamayız” gibi laflar etti. Karayolları’na gidenler oldu, vesaire. Bunlara bakılması lazım. Peki diğer araç verilmeyen belediye başkanları görevlerini yapmadı mı, hizmet yapmadı m? O bir gerekçe değil. Burada biz de temizlik araçları dağıttık, adil davrandık. Komisyon İl Özel İdare mallarını dağıttı. Onun yaptığı dağıtım da ortada, görüyoruz… Biz bu malların yerel servet olduğunu ve mutlaka yerel idarelere kalması gerektiğini, merkezi hükümete ve resmi kurumlara bırakılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Görevleri de bize kaldığına göre bunların bize verilmesi gerektiğiyle ilgili mücadele vermiştik. Yargı da ilk davalarda bizi haklı gördü. Bu konuda konuşup polemik yaratmanın anlamı yok” .
ÖZEL İDARE’DEN KALAN TESİSLER NE OLACAK'
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi kapatıldıktan sonra hazineye devredilen ancak mahkeme kararı ile devir kararları iptal edilen taşınmazlar belediyeye verildiği takdirde izleyecekleri yolu ise şöyle aktardı: “Biz bu mallar alınırken, canımız yanarken, yeteri kadar konuştuk, yeteri kadar eleştirdik. Yargının verdiği kararın başımızın üstünde yeri var. Ben bu konuda özellikle hiçbir açıklama yapmadım. Biz bu malları almaya hazırız. Durumlarına bakacağız. Kiradaysa, işletmecinin ekmeği ile oynayacak halimiz yok. Bizim şantiye alanlarına ihtiyacımız var, onları kullanacağız. Mesela Bergama’daki şantiye alanı. Bizim kimsenin işiyle gücüyle derdimiz yok. Kendimizin kullanması gereken binalar var, onları belediye hizmetleri için kullanacağız. Kirada olan yerlerin kirası devam edecek.”
TELEFERİĞİN BAKIMI FUAR GEREKÇESİYLE ÖNE ALINDI
Muhalefetin “Tele-üfürük” benzetmesi yaptığı Balçova Teleferik Tesisleri’nin 8 yıl aradan sonra açılarak 12 gün içerisinde bakıma alınmasına dair eleştirilere tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bütün teleferiklerde örgü tel kullanılıyor. Ve kullanıldıkça, bir esneme oluyor. Onun dışında sıcak da çok etkiliyor. Bu belirli bir sınırı aşınca halatın kısaltılması gerekiyor. Sağ olsunlar, halkımızın çok ciddi bir talebi oldu. Havaların da sıcaklığından dolayı telin örülmesi gerekiyor. Onun için de 10-12 güne ihtiyacımız var. Bu sebepten işi durdurduk ve bakıma aldık. İş bittiğinde yeniden devreye girecek. Fuarla birlikte gelen talep artacağından bu bakım biraz öne alındı” dedi ve teknik bakımların önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi.
HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ NE ZAMAN KAPATILACAK'
Kocaoğlu, “Bitiremediğim en önemli iki çevre yatımından bir tanesi” dediği Yamanlar Katı Atık Bertaraf ve Dönüşüm tesisiyle ilgili süreci bu dönemde noktalandırmayı istediğini hatırlatarak, “Tesisle ilgili hiçbir şey söyleyemem. Daha ÇED raporu almadım. Kentin böyle bir problemi var. Bunu görevimiz süre içerisinde tamamlamak istiyoruz. Yeri bulduğumuzda, ÇED raporu verildiğinde hemen projesi hazırlayıp, orada Hazine arazileri var, kamulaştırmalar var, bunları halledip bir yerlerden başlamamız lazım. Tarih olarak söz veremeyiz. Ama bizim yaptığımız kentin bir temel problemini çözmek için mücadele etmektir. Bunu yapma iradesini göstermek, kaynak ayırmaktır, bunun için çalışmaktır, teknolojisini ve projesini takip etmektir ve bunu hayata geçirmektir. Bu yapılamayacak bir iş değil. Bölgeye çıkıp baktığınızda, bu alanın karşısında 4’üncü faz inşaatı devam ediyor, çamur çürütme tesisi bitti, işliyor. Biz çevre yatırımlarını tavizsiz yaparak, hiç aksatmadan kentin çevre karnesini ve yaşanabilirliğini arttırmak istiyoruz. Suyundan, toprağından, havasına varıncaya kadar” dedi.
MENEMEN ÖNERİSNE NE YANIT VERDİ'
Kocaoğlu, geçtiğimiz gün TMMOB’a bağlı meslek odalarının temsilcileriyle birlikte yaptığı toplantı sonrasında gündeme gelen Menemen önerisine ise şu sözlerle yanıt verdi: “Biz yeri belirledik de… Oraya olmasın, buraya olsun… Oraya gittin, orada ne problemler va? Bunların hepsi 18 kuruluştan inceleme sonucu olumlu yazı alarak ön ÇED onayı aldık. Bunu kaç senede aldı? Bu aşamaya gelmiş, niye bırakayı? Toplantıda da konuştuk, oradaki yer altı suyu minimum bir su. Orada üniversite akademisyenleri de vardı. Maksimum 2 bin 800 kişinin su ihtiyacını karşılayacağı varsayılan bir su. O suyu da korumak lazım. Ama bu memleketin evsel atığını da halletmek lazım. Burada bir problem görülmüyor, önemli olan projenin doğru seçilmesi, inşaatın öngörülen standartlara uygun gitmesi, işletmenin de doğru yapılmasıdır. Hep beraber izleyelim… Gidiyorsun Avrupa ülkesine, kentin içine yapıyor. Biz niye yapmayalım. Şehrin içinde değil, dağın başında yapıyoruz. Orada yapma, burada yapma…”
YAMANLAR TARIŞMASINA NOKTA KOYDU: NEDEN VAZGEÇEYİM'
Yer konusunda alınan karar sonrasında alanı ilk defa meslek odalarının temsilcileri ile gezdiğini aktaran Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ondan sonra oturduk görüşlerini aldık, kurum görüşlerini aldık. Sonra Jeoloji Mühendisleri Odası, burada olmasın su var gibi bir gerekçe sundu. Her oda kendi açısından haklı. Daha karar vermeden, kimse duymadan meslek odalarını götürdüm. Ben daha ne yapacağı? Boynuma sağlı solu reklam panosu asıp mı gezeyi? Her platformda anlatıyoruz. Burası büyük kent. Yirmi defa anlatsam da bu telaş içerisinde anlamayan büyük bir çoğunluk var. Siyasete kurban gidebilir. Gitmemesi gerekir. Aziz bu çöp tesisini kurarsa burada prim yapar diyerek karşı çıkarsanız, o siyaset de olmaz, hizmet de olmaz… Siyasete kurban gitmek de böyle olur. Başından beri bu tür işlere karşıyız. Yapmadık da. Bir mal dağıttık, oradan bak, 11 yıldır ne iş yaptığımızı gör…” şeklinde konuştu.
YARARI OLSA ANKARA’DA YATARIM…
Yüzülebilir Körfez projesi için seçim öncesinde yaşanan tartışmalara açıklık getiren ve bakanlıkta ÇED onayı bekleyen projeyle ilgili son duruma da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hükümet kurulamadı, burada da aynı sıkıntılar var. Bitti, yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik. Başlasak… Başlamak bitirmenin yarısı. Benim bütün hedefim öncelik sırasına koyduğum belli başlı projeleri, kentte olmazsa olmaz olan belli projelere başlayıp, onların sürdürülmesini sağlamak. Bugün varız, yarın yokuz. Ondan sonra İzmirli sahip çıkıyor. Önemli olan başlamak. Hükümet kurulmadı. Sayın Eroğlu ile konuşuyorum. Geçenlerde başsağlığı için aradım. Bir şeyin varsa, projen varsa beklerim dedi. Ama her şey muallakta, seçim olacak mı, olmayacak mı… Gitsek de bir cevap alma durumumuz yok. Herkesin kafası karışık. Yararı olsa ben Ankara’da yatarım… Ne olacak'” ifadelerini kullandı.
“AVM İÇİN AĞAÇ KESMİYORUM”
Karşıyaka ve Göztepe tramvayları ile ilgili sıkça güzergah değiştirilmesi ve ağaç kesimiyle ilgili iddialara açıklık getiren Başkan Kocaoğlu, “Ağaç kesmemek üzere, ya da minumum kayıp için güzergahlarımızı gözden geçiriyoruz. Burada kesilen ağaçlar okaliptus. Kaldı ki, bu ağaçların yeraltı sularına zarar verdiği de bilimsel bir gerçek. Biz Kuş Cenneti’nde kuşlara zarar veriyor diye hocaların isteği ile dünyanın ağacını kestik. Ilgın ağacı dikeceksiniz dediler, onları diktik. Ben AVM yapmak için ağaç kesmiyorum. Şunu bunu yapmak için ağaç kesmiyorum. Tramvay yapmak için minumum, beş tane, on tane ağacın kesildiğini sanki ağaç katliamıymış gibi göstermek yadırganacak bir durumdur. Sadece siyasidir. Ben böyle siyaset yapmıyorum, yapmayacağım da. Göztepe’de de çalışıyoruz. Sona geldik. Son tespitleri yapıyoruz” diyerek eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.
İŞGALİYEDE YETKİNİN İLÇELERE BIRAKILMASI DOĞRU TERCİH
İşgaliye ilgili konuda geçtiğimiz günlerde alınan meclis kararı yetkinin ilçe belediyelerine devrini de yorumlayan Başkan Kocaoğlu, şunları dile getirdi: “Bizim için hiçbir mahsuru yok. İlçe belediyelerinde kalmasında fayda var. aslında bu birçok konuda böyle. Mesela mezarlık alanlarının ilçe belediyelerinde kalması gerekirdi. Bu semt evleri, küçük meslek edindirme hobi kursları gibi şeyler ilçe belediyelerinde kalmalı. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma, planlamaya, suya, çevreye, büyük alanlara bakması yeterlidir. Fazla da dağılmaması gerekir. Büyükşehir Belediyesi’nin yükü çok ağır. Yetki paylaşımından yanayım. Yetkinin çoğu yerelde kalmalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin hem projeleri, hem de protokolü çok ağır. Bir semt evinde altı aydan önce uğramamız mümkün değil. Başından beri de bunu savunuyorum.”
“KİMSE KUSURA BAKMASIN, BU DÖNEM ÖNCELİK YENİ BAĞLANAN İLÇELERDE”
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinden aldığı yüzde 35’lik gelir kesintisi ve belediye başkanlarının serzenişini de haklı bulduğunu aktaran ancak yasal zorunluluklara da uymak zorunda kaldıklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu, “Bu para niye kesiliyo? Ben ilçe belediyelerinin görevini aldım, Büyükşehir’e verdim. O zaman parayı da vermem lazım. bu durum bundan kaynaklanıyor. Olanları bir tarafa bırakırsak, ilçe belediyelerimizin, beldelerimizin, köylerimizin, su altyapısının, kanal altyapısının, arıtmasının, hepsinin yatırıma dönüşmesi gerekiyor. Borçları varsa, onları da biz devralıyoruz. Bunu ben istemiyorum ki… Kanun ben ilçe belediyesinin bu görevini aldım, sana verdim diyor. O zaman paranın bu kadarını da sana aktaracağım diyor. İlçe belediyelerin durumunun iyileşmesini hepimiz istiyoruz. Hatta yerel yönetimlerde gelir reformu yapılmasını da istiyoruz. Yerel yönetimlerde yetki reformu yapılmasını da istiyoruz. Hepimiz, tüm belediyeler bunu istiyor. Parayı aldı hizmet yapmıyor gibi bir durum yok. On tane belediyenin altyapısı bitmişti. Kalan on tane belediyenin parası kesildi. Kalan dokuz tane belediyenin de planlaması devam ediyor. Onların da arazi yolları, şebekeleri yenileniyor, asfaltlar yapılıyor, oralara daha çok yapıyorum. Geçtiğimiz on yıl içerisinde on ilçeye ağırlık verdim. Bu beş sene içerisinde yeni bağlanan dokuz ilçeye ağırlık vereceğim. Kimse de kusura bakmasın. Çünkü orada hiçbir şey yok. Bunu da açık yüreklilikle söylüyorum” diye konuştu.
PARTİ AYRIMI YAPMADIM
AK Parti’li belediye başkanlarının “Eşit hizmet” eleştirilerine değinen Kocaoğlu, “Keşke 8 ilçeyi kaybetmeseydik dediğiniz oluyor mu'” şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Hiç fark etmez. Ben niye karışayı? Ödemiş’te halk AKP’yi tercih etmiş. Öbür ilçede de CHP’yi tercih etmiş. Vatandaş kime oy verirse verecek... Biz de hep birlikte hizmet edeceğiz. O belediye bu parti, diğeri bu parti diye ayrım olmaz. Hizmet alamıyoruz diye seçim arifesinde siyasete belediye hizmetlerini alet etmek yanlış. AKP’nin yaptığı işler bellidir. Yap-işlet-devret ile yapılan havalimanını bir kenara bırakın. Kuzey Çevreyolu, Konak Tüneli, bölünmüş yol. Birkaç tane de gölet var… Başk? Bunların hepsinin yatırım toplamı n? 11 senelik geçmişe bakınca, Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e merkezi hükümetten daha fazla yatırım yapmış. Yaptıklarını anlatamıyorsan, bu sefer buradaki yerel iktidara vurarak seçimi götürmek istiyorsunuz. Seçim sürecinde söyledim. Bu genel seçim, herkes İzmir’e ne yapacağını anlatsın.Belediyeyi biraz kenarda tutun dedim, olmadı. Biz de kalktık, ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı anlattık. Seçim bizim üzerimizden yürüdü. Halbuki hiç gerek yoktu. Tabii ki siyasette eleştiri olacak, ama mesneti de olacak. Sabah kalk Büyükşehir, akşam kalk Büyükşehir… Kimseye bir faydası yok ki… Ben kalkıp şu bakan yapmadı, iktidar bunu yapmadı desem ne olacak ki'”
DOĞAN’A TOPLU YANIT: İZMİRLİ CİDDİYE ALIYOR MU'
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın son dönemde kendisine ve belediye bürokratlarına yönelik sert eleştirilerinin İzmirliler tarafından kabul görmediğini de savunan Kocaoğlu, “O eleştirileri, kendinden menkul eleştirileri toplum ciddiye alıyorsa, soralım bakalım… Dersini çalışsa ne olaca? Şu belediyede eksiklerimiz var mı, var. Hatalarımız var mı var… Ama kötü niyetle, art niyetle, bilerek eleştiri… Hata yapmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İş, proje, finans yapısı, hangi kriterden bakarsan bak… Arıtmasından, metrosundan, yolundan, izinden… Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin bu şekilde açılabileceğini, Uçanyol’un bu şekilde kamulaştırmasının yapılabileceğini kim söyleyebilird? Bundan kırk sene evvel planlanmış yerler. Parayı bulacaksın, tasarruf edeceksin, kaynağı bulacaksın, gideceksin hakkı ile kamulaştırmasını yapacaksın, projeyi yapacaksın… Çiğli’de alt geçit için yolun üstünden dere geçirdik” dedi.
KEŞKE DEMEDİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhalif belediye başkanı olmanın zorluklarına değinerek, her türlü zorluğa karşın görevini yerine getirdiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Keşke Ankara’da, İstanbul’da belediye başkanı olsaydım, hükümetten de daha çok destek alsaydım da, rahat etseydim dediğim olmadı. Ben böyle bir yol seçmişim, böyle bir siyasi görüşüm var. Ben bu sistem içersinde çalışıp İzmirliye hizmet etmek zorundayım. Bugün de baktığınızda yatırım olarak, kentin ihtiyacı olarak, öncelik sırası olarak, neyle kıyaslayacağız k? Beceriksizmiş, bilmem neymiş geç… 11 Kilometre metro almışım, yüz kilometresi şu anda çalışıyor, 30 kilometre Torbalı hattı bitmiş, sinyalizasyon bekliyor. 25 kilometre Selçuk’ta devam ediyor, 23,5 kilometrelik tramvay devam ediyor. Topla, 184 kilometre. Narlıdere’nin fizibilitesi bitince başlanacak, ikinci etabın projesi devam ediyor. Bornova Merkez’in projesi bitti, ihaleye çıkacağız. Buca hattının proje ihalesi yapılıyor.184 kilometre ve inşaatı devam eden raylı sistemi devredeceğim. Arıtma kaç tane varmış, kaç tane yapılmı? Türkiye Cumhuriyeti’nde birisi kalkıp da arazi yolları, tarla yolları yapacağım demiş m? son 15 yılda Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gibi bir konser salonu yapmış m? Birisi kalkıp kolları sıvamış, arazisini de satın alıp, Karşıyaka Belediyesi’nden, TOKİ’den arazi alıp deniz kıyısına opera binası yapacağım demiş m? 400 milyon lira para harcayıp hiç vazifesi değilken, kent kalkınsın diye fuar alanı yapmış m? Kongre merkezine ihtiyaç var diyip, kongre merkezi projesi yapmış m? Tarih boyunca orada duruyor, körfezi yüzülebilir yapacağım diye sekiz senedir uğraşıyorum. Kırsalın, tarımın kalkınması için yapılan projeler başlı başına bir iştir. Tire Süt büyüdü, gelişti, sütün merkezi oldu bu kent. Nasıl oldu arkada? Çiçekte, fidanda nasıl oldu bu'”
İZMİR 11 YILDA DÜNYA KENTİ OLDU MU'
Kocaoğlu, göreve geldiğinde açıkladığı “İzmir dünya kenti olacak” hedefine yönelik gelinen noktayı ise şu sözlerle özetledi: “Dünya kenti olmak bir hedeftir. Yaptığınız projelerle bu hedefe yürüyebildiniz mi, yürüyemediniz m? Kimse kalkıp da bizim 2005’de yaptığımız, 2009 ve 2014’de yenilediğimiz stratejik planımıza, bu proje gereksiz, bu proje eksik, bu projenin öncelik sırası yanlış diye bir şey demiş mi, bir eleştiri duydunuz m? Bizim yol haritamız belli. Bunu uyguluyoruz. Proje projeye ekleniyor. Bu konuda İzmir tüm kentler arasında açık aça en başarılı olanıdır. Tasarruf, borç ödeme ahlakı, finans yönetimi başarısı… 11 yıldır benim ağzımdan para yok lafını duyan oldu m? Hiç dert yandığımı gören oldu m? Hem kendi projelerimi gerçekleştiriyorum. Hem de belediyelere destek veriyorum. Tire’ye 23 milyon liraya 13 bin 500 kişilik stat yapıyoruz. İlçe belediyesi yapıyor, yüzde 80’lik kısmını Büyükşehir veriyor. Hala stat tartışıyoruz, oraya mı olsun, buraya mı olsun diye… Tabii ki siyasi parti eleştirecekler. Yaptığının eleştirinin karşılığı olacak. İzmir Körfezi kokuyordu, Meles kokuyordu, 15 gündür beton atılamadı deniyor. Yağmuru mu durdurayı? Tam temizliyoruz, üçüncü gün yağmur yağıyor. Vatandaş burayı çöp kovası gibi kullanıyor."
STAT DEĞİL, AVM YAPMA DİYORUZ
Göztepe Gürsel Aksel Stadı’na yönelik aldıkları son kararla birlikte başlayan polemiklere de yanıt veren Aziz Kocaoğlu, “Biz devir yapmıyoruz, tahsis de yapmıyoruz. İnşaat için şartlı muvafakat veriyoruz. Stadın önünü açıyoruz. Otopark ve stat yapılması koşulu ile veriyoruz diyoruz. Projeyi ve planı getirmeleri lazım. Bunların dışında bir şey yapılırsa bizim yargıya gitme hakkımız olacak. Onu elimizde tutuyoruz.Bakanlık stadı yaparsa yapsın. Stadın altında zaten mağazalar da açılacak, otopark da yapılacak. Ama biz stadın dışında bir şey yapma diyoruz” ifadelerini kullandı ve projenin önünü açtıklarını dile getirdi.
İZSU’YLA İLGİLİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU: ADİ HIRSIZLIK
Geçtiğimiz hafta İZSU’da meydana gelen ve büyük yankı uyandıran hurda krizinin ardından son kararı yargının vereceğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Emniyet bir ihbarı değerlendirmiş, iyi ki de değerlendirmiş. Görece deposundan hurdalar ve borular götürülüyor, yakalanıyor. Bu adi bir hırsızlık vakası. Bir kısım çalışanımız tutuklandı. Halkıdır, haksızdır, buna yargı karar verecek. Burada bir şey söyleyecek durumumuz yok. Suçlu olan cezasını çekecek. Kurumun malları bulundu, teslim edildi. Keşke olmasaydı, ama maalesef bir hırsızlık vakası yaşandı. Kurum içerisinde soruşturma devam ediyor. Müfettişler soruşturacak” diye konuştu.
SURİYELİLERLE İLGİLİ NE İSTENİRSE YAPMAYA HAZIRIZ
Basmane başta olmak üzere kentin dört bir yanında kanayan yara haline gelen Suriyeli mültecilerle ilgili yaşanan sorunlara da değinen Kocaoğlu, “Bu ülkenin başında, bize de yansıyan ciddi bir sorun. Tampon bölge oluşturulması gerekli ve Birleşmiş Milletler ile bakılması gereken ciddi bir sorun. Göç edenler tampon bölgede tutunamadı, kimi rakamlara göre 3 milyon kişi ülkemize göç etti. Ülkemizdeki işsiz rakamları resmi verilere göre 3 milyon. Bu iki misline çıktı. Bunun maddi yükü karşılanır. Ama bir de sosyal yapı ile ilgili, bize yansıması ile ilgili, o insanların durumuyla ilgili çok zor onarılacak problemler yaşandı. Tabii ki valilik de hükümet de gerekli tedbirleri alıyor, alacak. Yetkimiz olan bir konu değil ama bizden ne istenirse yardım etmeye hazırız” dedi.
“VALİ TOPRAK İLE SORUNUMUZ YOK”
Son olarak Urla’daki Bağbozumu Şenliği’ne katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak ile birlikte basına yansıyan renkli karelerine de açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmişte sıkça karşı karşıya geldiklerinin hatırlatılması üzerine şu yorumları yaptı: “Bizim her zaman aramız iyiydi. Bir sorunumuz yok. Biz kentimizin hakkını, vatandaşımızın hakkını savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz. Sayın Vali’mizle mahkemeden gelen kararları hiç konuşmadık.”
Yorum Yazın