Dolar 32,2221
%0.06
Euro 35,0749
%0.19
Altın 2.506,530
%0.23
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta büyük imza memura yüzde 18 zam

Konak'ta büyük imza memura yüzde 18 zam

Konak Belediyesi ile belediyede görevleri memurların örgütlü bulunduğu KESK Tüm-Bel-Sen arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. Taraflar arasında varılan anlaşma gereği personele yüzde 18’lik zam gelirken, 525 memuru kapsayan sözleşmenin imza töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, son günlerde belediyeye yöneltilen Osmanlıca eleştirilerine “Açtığımız kursa Halk Eğitim tarafından öğretmen bile gönderilmedi. Biz siyasi dayatmaya karşı siyasi bir tavır almak zorunda kaldık. Dayatmalara hayır, özgürlüklere evet” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2014 - 18:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen imza törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ile Genel Sekreter Ferit Epözdemir’in yanı sıra, sendikanın şube yöneticileri, CHP İzmir Milletvekilleri, belediye bürokratları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Sendikası Şube Başkanları, KESK ve KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri katılım gösterdi. 
 
 
“HUKUK HERKESE LAZIM”
İmza töreninde söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Uzun süren mücadele sonucu memurlarımız bu hakları elde etti. Sendikalar birçok zorluğa katlanıyor. Sendikalar demokrasinin olmazsa olmaz kurumlarıdır. Bundan sonrası da artık  buradan daha ileri bir noktaya gitmek, Türkiye’de tam demokrasi olsun, Türkiye hukuk devleti olsun istiyoruz. Düşünce özgürlüğü için, demokrasi ve hukuk devleti olmaya ihtiyacımız var. Sendikalar sadece ücret için değil, söz söyleme hürriyeti için de vardır. Türkiye demokrasisi sıkıntılı. Kötü günlerden geçiyoruz. Hukuk herkese lazım” dedi.  
 
“DAYATMALARA HAYIR, ÖZGÜRLÜKLERE EVET”
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ayrıca son günlerde tartışma konusu olan ve siyasi gerekçelerle belediye tarafından verilen Osmanlıca kurslarının iptal edildiği yönündeki iddialara ise şu yanıtı verdi: “Osmanlıca eğitimi devam ediyor. Eğitim-Bir-Sen’in üzerine 4+4+4 bir gecede inat uğruna yasalaştı, şimdi de Osmanlıca böyle zorunlu bir ders haline getirildi. Biz de vatandaşlardan gelen talepler üzerine yaz aylarında Osmanlıca kurusu açtık. Açtığımız kursa Halk Eğitim tarafından öğretmen bile gönderilmedi. Ne zaman Osmanlıca zorunlu dendi, bize öğretmen gönderdiler. Bu konu artık siyasete malzeme oldu. Biz siyasi dayatmaya karşı siyasi bir tavır almak zorunda kaldık ve o kurusu açmadık. En güzel yanıtı da bu kurs talebinde bulunanlar verdi. Siyasi dayatma varsa, biz kültür için öğrenmek istediğimiz Osmanlıca’dan vazgeçiyoruz dediler. Dayatmalara hayır, özgürlüklere evet.”
 
“PEKDAŞ’IN ARKASINDA DURACAĞIZ”
Konak Belediyesi’nde görevli memurların örgütlü bulunduğu KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, “O kadar sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ki, Türkiye genelinde sendikamıza yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Üzerimizde çok ciddi baskılar var. Biz çok bedel ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Tüm-Bel-Sen’i hiçbir iktidar yıkamadı. AKP iktidarı da yıkamayacak. İzmir’de ne kadar güzel bir tablo ile karşı karşıyayız. Keşke bunu her belediyede görebilsek. Burada belediye başkanı işçisiyle, memuru ile, halkı ile hiçbir ayrım gözetmeksizin kucaklaşmış durumda. Mücadelesi mücadelemizdir. Belediye bir ekip işidir. Başarı da ekibi ile birlikte gelir. Biz imzamızı atıp köşemize çekilmeyeceğiz. Kazandığımız mevzileri bırakmayacağız. Başkanımızın her daim arkasında duracağız” dedi ve Anadolu genelinde sendikalı memurların yaşadıkları sıkıntılara değinerek, Başkan Sema Pekdaş’a çalışanlarına sahip çıktığı için teşekkürlerini sundu. Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Erol ayrıca imzalanan toplu sözleşmeyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak diğer sözleşmeler öncesinde emsal olarak göstereceğini belirtti.
 
MEMURA YÜZDE 18 ZAM
İmzalanan toplu sözleşme ile birlikte Konak Belediyesi’nde çalışan 525 memur personele yüzde 18,36 oranında zam yapılırken, ikramiye ve aylık ücretlerde artışa gidildi. Buna göre, belediyede en düşük memur maaşı ortalama 3 bin 200 TL’ye çıkartılırken, en yüksek maaş ise ortalama 4 bin 600 TL’ye yükseltildi. Yıllık 5 kez ödenen ikramiyelerde ise 647 TL’den 780 TL’ye çıkarken, memurlar aylık 840 TL ile 1580 TL arasında zam aldı. Belediyenin tüm birimlerini kapsayan toplu sözleşme 15 Aralık 2014 tarihinden itibaren 31 Aralık 2015’e kadar geçerli olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.