Dolar 32,2090
%0.02
Euro 35,0195
%0.04
Altın 2.512,160
%0.46
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta kritik plan hamlesi

Konak'ta kritik plan hamlesi

Konak ilçesinin kanayan yarası haline gelen Gültepe semtinde belediyeden beklenen plan hamlesi geldi. Konak Belediyesi, ilçenin en köklü yerleşim alanlarından Gültepe'de kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşmeyi tamamen ortadan kaldıracak imar planların tamamladı. Gültepe'de imar devrimi

  • Ege Postası
  • 05.06.2017 - 21:43

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi'nin Gültepe'de yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü imar planı çalışmaları tamamlandı. Haziran ayının ilk belediye meclis oturumunda konuya dair açıklama yapan Başkan Sema Pekdaş, "Bıçak kemiğe dayandı" nitelendirmesi yaparken, hazırlanan planlar önümüzdeki günlerde meclis onayına sunulacak.

GÜLTEPE'DE BEKLENEN PLAN HAMLESİ

Konak Belediyesi'nin Haziran ayındaki ilk meclis toplantısında ilçenin kaderini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen oturumda, Gültepe semtine ait yeni imar planı revizyonu masaya yatırıldı. İzmir'in en büyük ilçelerinden olan Konak'ta çarpık kentleşmenin en sık rastlandığı bölgelerden Gültepe semtinin Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Boğaziçi ve Cengiz Topel Mahallelerini kapsayan plan çalışması meclisin dikkatine sunuldu.

"GÖÇLE BİRLİKTE ANADOLU KENTLERİNİ GEÇTİ"

Yaklaşık iki yıl önce tüm işlemlerin dondurulduğu bölgeye müjdeyi ilk elden veren Başkan Pekdaş, oturumda yaptığı detaylı açıklamada 250 hektarı bulan alanda devam eden çalışmaları özetledi. Pekdaş, bölgenin aldığı göçle birlikte Anadolu'daki bazı kentlerle yarışır hale geldiğine vurgu yaptı ve şöyle konuştu: "Buradaki çarpık kentleşmeyi ve ortadan kaldırabilecek kente uygun bir plan yapılması gereği açıktır. Yeni imar yönetmeliğinden sonra da artık ortalama parsel büyüklüğü 120 metrekare olan bu bölgede yapılaşmayı yapılması, ruhsat verilebilmesi bu şartlarda mümkün değildir. Dolayısıyla bıçağın kemiğe dayandığı bir zorunluluk vardı. Artık orada yeni imar planlarının yapılması gerekiyordu. Öncelikle alt yapı ve teknik çalışmalar yapıldı. 1955 yılında hazırlanan nazım imar planlarında Gültepe bölgesi iskan dışı alan olarak belirlenmişti. Yüzde 30’dan fazla eğimde pek çok alanın bulunması, jeolojik olarak deprem, fay hatları ve sakıncalı alanların varlığı, ayrıca yeraltı suları ve kurumuş dere yataklarının olması nedeniyle iskan dışı alan olarak belirlenmiş. Pek çok sorunları içinde barından bu bölgede ayrıca ülkemizin içinde bulunduğu siyasal karmaşa, sosyal ve ekonomik çaresizlik nedeniyle yaşanan büyük göçler sonunda nüfusu 65 binleri bulan bir Anadolu şehri büyüklüğünde bir bölgenin doğmasına neden oldu."

AK PARTİ'DEN FLAŞ ÇIKIŞ

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Sait Başdaş ise, “Biz temenni ediyoruz ki bu planlar Yenişehir, Eşrefpaşa, Basmane ve gecekondu bölgesi olan her yere yapılır. Diğer insanlar da imar planlarını bekliyor” şeklinde konuştu. Başdaş'a yanıt veren Pekdaş ise şunları kaydetti: "Bizde plansız bölge yok. Ama planı olup uygulanamayan var. Baştan bu planları ele almak gerekiyor. Uygulanamaz bir hal alması gerektiğinde revizyon planları hazırlıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.