Dolar 32,3811
%0.07
Euro 34,7879
%-0.01
Altın 2.403,090
%0.26
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta törene damga vuran konuşma: 'Aferin len Aziz'

Konak'ta törene damga vuran konuşma: 'Aferin len Aziz'

Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ortaklığında gerçekleştirilen üretici kooperatifler pazarı Hatay semtinde gerçekleşen törenle hizmete açıldı. Başkan Kocaoğlu güven faktörüne vurgu yaparak, “Önce “Sen politikacısın, yalancısın dediler; sonra da “Aferin len Aziz” dediler” diye konuştu. Kocaoğlu'ndan törene damga vuran konuşma:

  • Ege Postası
  • 19.11.2016 - 13:17

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hatay Katlı Otopark ve Pazaryeri’nde gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü, dernek ve odaların temsilcileri, belediye bürokratları, üretici kooperatiflerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

KONAK ÖNCÜ OLACAK!

Açılış töreninde üreticilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “En büyük teşekkürü böyle bir pazarı açtığı için Sema Pekdaş’a sunuyorum. Sema Başkan’ımın ilçesinde bir demet bile maydanoz bile yetişmiyor. Hiç köy, üretici, bağ, bahçe yok. Ama İzmir’in ekonomik olarak en güçlü ilçesi. Bu işin Konak’ta başlaması bu işin büyüyeceğinin ve kooperatiflere daha fazla destek sunacağımızın göstergesidir” dedi.

ÖNCE “YALANCISIN” DEDİLER, SONRA “AFERİN LEN AZİZ” DEDİLER

Uzun yıllar önce kırsaldaki vatandaşlarla arasında geçen bir anısını paylaşan ve güven faktörünün üretimde büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “2004 yılında eksikleri tespit etmek üzere Kemalpaşa’nın bir beldesinde gittik. Herkes problemlerini söyledi. Bir yaşlı ablamız bana “Sen politikacısın, yalan söylüyorsun” dedi. Sonra yıllar geçti, söylediklerimizi yaptık. Yine Kemalpaşa’da çok amaçlı spor salonu açılışına gittik aynı teyze üç dört arkadaşıyla gelmiş oturuyor. Yanına gittim, bana “Aferin len Aziz, sen söylediklerini yaptın” dedi… Eğer birbirimize güvenirsek, birlikte yola çıkarsak, sözümüzde durursak, adaletli davranırsak, adam gibi durursak çiftçi de, köylü de, kooperatifçi de, millet de bize inanır ve bu kent kalkınır. İzmir sadece kırsalda kalkınmıyor. Sanayide, hizmet sektöründe, fuarcılıkta kalkınıyor. Birbirimize inanmak ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile hedeflerimizi gerçekleştirmek zorundayız” diye konuştu.

BU İŞİN MAYASI TUTTU

İzmir’in tarım politikalarının tüm belediyelere ve merkezi hükümete örnek olduğuna dikkat çeken Aziz Kocaoğlu, “Umarım bu çalışmalar sütte olduğu gibi aynen aksamadan sürdürülür. Umarım iyi niyetle, samimiyetle sürdürülür, ayrımcılık yapılmaz, aklı ve bilimi rehber alarak bu işler yapılır. Akşam aklıma geldi, hadi sabah bunu yapayım diyerek kalkınma olmaz. Akıl var, bilim var, hesabı var, kitabı var… Köylü ne istiyor, kooperatif ne istiyor, ihtiyacı ne… Her köyü ziyaret ederek, tek tek düşüncelerini alarak bu işi yürütmek zorundayız. Bu işin mayası tuttu… Bize düşen görev bu işi büyütmek” dedi.

İZMİR ARTIK KOŞACAK

Dünyanın en önemli probleminin su, beslenme ve sağlıklı tarım olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu sözlerine şöyle son verdi: “Yolun büyük bir kısmını kat ettik. Şimdi pazarlama konusunda adım atmak zorundayız. Samimi olacağız, birbirimize inanıp güveneceğiz, birlikte çalışacağız, ülkemizin birliğine, beraberliğine sahip çıkacağız, ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Başkanlarının bu ülkenin toprağında, tarımında, sanayisinde gözü olmayacak. Çalışacağız, üreteceğiz, başaracağız. İzmir ayağa kalktı, emekledi, yürüdü, önümüzdeki günlerde de koşacak. Hep beraber koşmaya var mıyız'”

PEKDAŞ: HÜKÜMET BİLE İZMİR’İ ÖRNEK ALIYOR

Açılışa ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise üretici ile tüketicinin aracısız buluşması için fırsat tanıdıklarını aktardı ve “Bu bir ilk adımdır. Bunun sonrasını getirmek için kararlıyız. Tek başına bir kadının, bir üreticinin güçsüzlüğü karşısında örgütlenmiş üreticilerin güçlü olduğunun bilinmesini isteriz. Bu projeler o kadar güçlü ki, hükümet bile İzmir’i örnek alıyor. Hükümet İzmir’in kırsalda kalkınma projelerini milli tarım projesi olarak alıp kullanıyor.

ÜRETİCİLERDEN TOPLU TEŞEKKÜR

Üreticiler adına söz alan Kavacık Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Nurten Özkadı ise emeklerinden ötürü Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. Özkadı, “Bu kooperatif bizler için çok büyük bir imkan oldu. Ürünlerimizi burada satmak bizler adına mutluluk verici. Tüm kooperatifler adına belediyelerimize sundukları bu fırsattan ötürü teşekkür ediyoruz.   Ürettiklerimizi satmaktan mutluluk duyuyoruz. Kooperatiflere güven ve sevgi ile yaklaşımlarından ötürü vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi. 

HER AYIN İLK CUMARTESİ GÜNÜ

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu davetliler stantları gezerek, üretici kooperatiflerin ürünlerini yakından inceledi. İzmir’deki üretici kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünlerin tüketiciyle aracısız buluşmasını sağlayacak ‘Üretici Kooperatifleri Tüketiciyle Buluşuyor’ etkinliği her ayın ilk cumartesi günü Hatay Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenecek. İzmirliler tarladan gelen doğal ürünleri ekonomik fiyatlarla alıp sofrasına götürebilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.