Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konaklı çocuklar Aksu için koştu

Konaklı çocuklar Aksu için koştu

Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi’nin Kurucu Başkanı,  kadın hareketinin yılmaz savunucusu Şenel Aksu adına Konak Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Şenel Aksu’yu Anma Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2016 - 10:22

Hayatını çocukların eğitimine adayan, ‘İzmir'in Annesi’ olarak da tanınan Aksu adına ölümününün 11. yılında düzenlenen koşunun madalya töreni, Gültepe Semti’ndeki adını taşıyan parkta, Aksu’nun büstü önünde gerçekleştirildi. Törene; Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, Aksu’nun eşi Avni Aksu, kızı Serfinaz Altun, torunu Alara Altun, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği üyeleri, koşuya katılan okulların müdürleri, öğretmenler ile mahalle muhtarları katıldı.

YILLAR GEÇSEDE UNUTULMAZ
Törenin açılış konuşmasını yapan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “Bu dünyaya hoş bir seda bırakılanlar yıllar geçse bile asla unutulmazlar” diyerek Şenel Aksu’nun unutulmadığını dile getirdi. Aksu’nun kızı Serfinaz Altun da ailesi adına söz alarak, annesinin bedenen 11 yıldır yaşamadığını ancak onun ideallerinin çocuklarda yaşadığını belirtti. Altun, annesini İzmir ve Üsküdar Amerikan Kız Koleji’nde öğretmenlik yaptığı yıllarda öğrencilerinin onun hakkında söylediği övgü dolu cümlelere değinerek, “Annemi andığınız için kalpten teşekkür ediyorum. O iyi kalpli bir melekti” dedi.

GÖREVLERİMİZ ARTARAK ÇOĞALIYOR
Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Şenel Aksu ile bir dönem yoldaşlık yaptığını belirterek, “Türkiye’de çağdaş ve laik eğitimin önemi şimdi çok daha fazla, bizim üstümüze düşen görevler artarak çoğalıyor. Bu görevi yerine getirmek için çocuklarımızla, gençlerimizle daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor. Şenel Aksu adına yapılan bu faaliyetler de buna hizmet edecek diye düşünüyorum” dedi. Koşuya katılan öğrencilere de seslenen Pekdaş, “Umudumuz, geleceğimiz sizlersiniz. Sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak sizlerden de daha çok çalışmanızı ve sorumluluk almanızı bekliyoruz” diye konuştu.

MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU
İzmir’in Annesi Şenel Aksu adına üçüncüsü düzenlenen koşuya Kazım Karabekir Ortaokulu, Ömer Zeybek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu’ndan toplam bin 350 öğrenci katıldı. Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde ilk üçe giren 18 kız ve erkek öğrenciye madalyaları ve hediyeleri protokol tarafından verildi. Tüm öğrencilere madalya ve katılım belgesinin yanı sıra eşofman takımı hediye edilirken kategori birincilerine Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Platformu tarafından birer bisiklet de armağan edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.