Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta flaş rotasyon

Konak’ta flaş rotasyon

Konak Belediyesi’nde belediyenin üst yönetimi ve belediye şirketinde flaş bir kadro değişikliğine gidildi. 340 işçiyi yakan ihale bombası

  • Ege Postası
  • 01.12.2016 - 15:14

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş flaş bir kararla MERBEL A.Ş. Genel Müdürü ve üç şirket yöneticisini görevden alırken, organizasyon şemasında rotasyona giderek başkan yardımcılarına bağlı birimlerde de önemli bir değişikliğe gitti.

ŞİRKETTE TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Belediye şirketi MERBEL A.Ş. Genel Müdürü Metin Şahin ile 3 birim sorumlusunun görevine Başkan Pekdaş’ın aldığı flaş kararla son verildi. 2014’te göreve atanan ve yılbaşında emekli olması beklenen Şahin’in yerine önümüzdeki günlerde şirkete yeni genel müdür atanması bekleniyor. Sağlık izninde olan Şahin’in yanı sıra, şirketin muhasebe ve satın alma birimindeki toplam 3 yöneticinin daha işine son verildiği öğrenildi.

SEBEBİ PERSONEL İHALESİ Mİ'

Öte yandan, belediye şirketi MERBEL A.Ş.’de deprem etkisi yaratan görevden almaların gerçekleşen son personel ihalesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz ay gerçekleşen ve toplamda 340 işçiyi ilgilendiren personel ihalesini taşeron şirketin kazanmasının Pekdaş’ın aldığı kararda etkili olduğu öğrenildi. Toplam 5 şirketin teklif verdiği hizmet alım ihalesinde belediye şirketinin son sırada kalması ve ihalenin de en uygun teklifi sunan taşeron firmada kalması sonrasında belediyede yeni bir kriz baş gösterdi. Söz konusu ihalenin ardından belediye şirketi MERBEL A.Ş. sonuca itirazda bulunurken, 340 belediye çalışanını kapsayan ihalenin resmi sonucu ise netlik kazanmadı. Söz konusu gelişmelere tepki gösteren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın şirket yönetimini bu sebepten ötürü görevden aldığı ileri sürüldü. 

BAŞKAN YARDIMCILARINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Diğer yandan, Pekdaş yine önceki yıl Ankara Çankaya Belediyesi’nden transfer edilen Başkan Yardımcısı Eser Atak’la ilgili flaş bir karar aldı. Başkan Yardımcısı Atak’a bağlı olan Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimlerini geçtiğimiz yıl belediyeden ayrılması gündeme gelen Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’a bağladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.