Dolar 32,2049
%0.01
Euro 35,0323
%0.07
Altın 2.528,940
%1.13
Bist-100 10.709,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kriz Kılıçdaroğlu'na taşındı

Kriz Kılıçdaroğlu'na taşındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan yaklaşık 20 bin TL’lik kira borcu nedeniyle icraya tahliye şoku yaşayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin belediye önünde nöbeti üçüncü gününe girerken, kriz Ankara’ya taşındı. 800’ü aşkın üyesi bulunan dernek tahliyeye karşı 8 bin imza toplarken, Dernek Genel Başkanı krizle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Diğer yandan, engelliler dernek bünyesinde verilen derslerine ve eğitimlerine Pazartesi günü belediye önünde devam edecek.

  • Ege Postası
  • 07.11.2014 - 13:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Center’da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait işyerlerinde kiracı durumunda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin tahliyesi için 4’üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açmasına yönelik tepkiler büyüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet protokolü imzalamaya yanaşmaması üzerine eyleme giden ve belediye önünde nöbete başlayan engelliler, kendilerine destek veren İzmirlilerden 10 bine yakın imza topladı.

İZMİRLİLERDEN TAHLİYEYE KARŞI 10 BİN İMZA
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan 28 milyar liralık borç nedeniyle icralık olan ve tahliye şoku yaşayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin çilesi devam ediyor. Üç gündür tekerlekli sandalyeleri ile birlikte belediye önünde eylem yapan ve “Engelliler burada, Aziz Başkan nerede'” diyen dernek üyeleri, 10 bine yakın imza topladı. İzmirlilerden topladıkları imzaları TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’a gönderecek olan derneğin isyanına kayıtsız kalmayan İzmirliler, belediye önünde kurulan stantlarda imzaları ile destek verirken, kriz Ankara’ya taşındı.
 
,

KRİZ ANKARA’YA TAŞINDI, KILIÇDAROĞLU DEVREDE
Yaşadıkları soruna çare bulunamaması üzerine sorunun Ankara’ya taşındığını doğrulayan kamu yararına faaliyet gösteren engelli derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir görüşme yapacağını ve krize çare arandığını belirtti.
 
PAZARTESİ GÜNÜ BELEDİYE ÖNÜNDE DERS YAPACAKLAR
Belediyenin ortak hizmet protokolüne yanaşmaması üzerine iflasa sürüklendiklerini belirten dernek yöneticileri, sorun çözülene kadar eylemlerinin sürdüreceklerini belirtirken, kamu yararına ücretsiz olarak gerçekleşen eğitim faaliyetlerini Pazartesi günü belediye önüne taşınmaya hazırlandıklarını duyurdu. Haftanın ilk günü 15:00’da belediye önünde ders zili çalacak olan engelliler, eğitmenlerden açık havada ders görecek.
 
,

“BELEDİYE BİZİ DİLENCİ YERİNE KOYUYOR”
Öte yandan, yaptıkları eylem süresince belediye çalışanlarının kendilerini taciz ettiğini savunan bazı engelliler, “Belediye bizi dilenci yerine koyuyor” diyerek, belediye binasının camlarından kendilerine simit ve ekmek atıldığını, dilenci yerine koyulduklarını belirterek yaşananlara tepki gösterdi.
 
DERNEK PROTOKOL İMZALANMASINI TALEP ETTİ
Geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları eylemde açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, “Derneğimiz 2009 ile 2012 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 20 bin lira kira ödemesi yaptı. Derneğimizin engelli arkadaşlarımıza ücretsiz olarak eğitim verdiği bu bürolara aylık bin 250 lira ödüyoruz. Hali hazırda geriye dönük toplam 16 bin lira kira borcu bulunuyor” demiş ve yetkilileri çözüm üretmeye davet etmişti.
 
BÜYÜKŞEHİR “DUYGU SÖMÜRÜSÜ” DEMİŞTİ
Geçtiğimiz gün konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, “Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, Konak Katlı Otopark altında bulunan Büyükşehir'e ait 29, 43, 44, 46 numaralardaki 4 ayrı dükkanı ihaleyle kiralamış ve bu durum Belediye Encümeni'nin 31 Mart 2011 tarihli toplantısıyla karara bağlanmıştır. 2014- 2015 dönemi için de her bir dükkana 235 TL ile 240 TL arasında değişen (emsal dükkanlara oranla çok daha düşük) bedeller saptanmıştır. Dernek yöneticileri de, kira sözleşmesine imza atmıştır. Bugün gelinen noktada, 28 bin lira kira borcunu ödemeyi kabul etmemektedir. Bu yetmiyormuş gibi, bizi 'engellileri yalnızlığa iten' bir kurum olarak göstermeye çalışmakta ve gerçek dışı beyanlarla duygu sömürüsü yapmaktadır. Yapılanlar 'keyfi' değil, kanuni bir zorunluluktur” diyerek kanunları uyguladıklarını söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.