Dolar 32,2000
%-0.01
Euro 35,0064
%0
Altın 2.500,800
%0
Bist-100 10.711,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültürpark projesine karşı 20 bin imza!

Kültürpark projesine karşı 20 bin imza!

Kültürpark’ta yapılacak revizyon çalışmalarına karşı çıkan Kültürpark Platformu’nun isyanı İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne taşındı. Platform temsilcileri yaptıkları basın açıklamasının ardından topladıkları binlerce imzayı Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Kültürpark projesine karşı 20 bin imza

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 13:40

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “Kültürpark’a kongre merkezi, Basmane’ye gökdelen istemiyoruz” diyerek iki ayda 20 bine yakın imza toplayan Kültürpark Platformu’nun itirazları İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne taştı. Düzenledikleri eylemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne çağrı yapan Kültürpark Platformu projeden vazgeçilmesini istedi.

20 BİNE YAKIN İMZA TOPLANDI

Öğlen saatlerinde Konak’ta toplanan Kültürpark Platformu üyeleri, Kültürpark’ta yapılması planlanan revizyon çalışmaları ve Basmane Çukuru olarak adlandırılan bölgede inşa edilecek yeni gökdelen projesine karşı bir süredir yürüttükleri mücadeleyi kamuoyuna bir kez daha duyurdu. İnternet üzerinde 12 bin, kurdukları imza masalarında da yaklaşık 8 bin olmak üzere 20 bin kadar imza toplayan platform bir basın açıklaması yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik çağrıları yineledi. Kültürpark Platformu adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Doğanın Çocukları Komitesi Başkanı Melikşah Göğer, “Büyükşehir emin misi? CHP hukuksuzluğa ortak mısın'” diye sordu. Platform Sözcüsü Göğer yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Anıtlar Kurulu onayına sunulan Kültürpark revizyon projesini geri çekmeye davet ederek, “Sürekli “katılımcılık” diyorlar, tepki sokaklara taşana kadar neden uzlaşmıyorla? “Sosyal belediyecilik” dedikleri, birileri gibi muhalif çalışanların görev yerini değiştirmek, onları cezalandırmak, yıldırmaya çalışmak m? Kültürpark’tan başka Kongre Merkezi yapacak yer mi kalmad? Kültürpark’ı şantiyeye çevirsinler diye mi destek verdi? Belediye bize sormadan nasıl Sancaklar’ın gökdeleninde hizmet verebili? Şaka mı b? Belediye imar planına aykırı gökdelende hizmet verirse, bundan sonra yasaları kim taka? Sokakta en sık karşılaştığımız bu altı soruyu bugün muhataplarına iletmek, insanların bir kentli, bir birey olarak ciddiye alınmayan, pervasızca çiğnenen haklarını aramak için buradayız” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE CHP’Lİ VEKİLLERE TOPLU ÇAĞRI

Kültürpark Platformu “İzmir Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz projeni Koruma Kurulu’ndan çekmemekte, hukuksuz Sancak Basmane Gökdelenleri’ne hizmet birimlerini taşımakta ısrarcı mısı? Kararlarından emin misin'” sorularını yöneltti. Yürüttükleri mücadeleye verdiği destekten ötürü CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a teşekkür eden Platform Sözcüsü Göğer sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkın sesine kulak verdiği için teşekkür ediyor, diğer milletvekillerimize de buradan çağrımızı yeniliyoruz. Bu sese kulak verin… Kültürpark, Konak Belediyesi’nin sınırları içinde kalmaktadır. Konu hakkında kararı beklenen İzmir 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin bir, Konak Belediyesi’nin de bir temsilcisi ve oy hakları vardır. Konak Belediye Başkanı Sayın Sema Pekdaş’tan beklediğimiz açıklama bir türlü gelmezken, çoğunun konu hakkındaki bilgisi Pakistan Pavyonu’nun loşluğunda gördüklerinden ötede olmayan birçok ilçe belediye başkanı, 20 halk temsilcisi adına yarım saatlik bilgilenmenin ardından önceden hazırlanmış basılı bir metinle projeye destek vermiştir. Halkın kendisinden toplanan bu imzalar, saygıdeğer temsilcilere yanıt niteliğindedir. Sayın Pekdaş, yurttaşlarımızın yönelttiği sorular açıklamalarınızdan tatmin olmadıklarını ortaya koyuyor. Ne zaman halkın sesine kulak verip Koruma Kurulu’nda oyunuzun “Hayır” olacağını açıklayacaksınız'”

GEZİ DİRENİŞİNİ HATIRLATTI

Göğer son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Sayın Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir milletvekillerine çağrıda bulunarak şunları kaydetti: “Ağaç kesimi olmasın diye patlak veren Gezi direnişinde verdiğiniz desteği, gösterdiğiniz duyarlılığı biliyoruz. Tüm bunlar ortadayken partinizin İzmir Büyükşehir Belediyesi iktidarındaki eylemlerinde, ilkeleriniz ve temel değerlerinizle bir çelişki görmüyor musunu? Biz çok açık çelişkiler görmekteyiz. Hatta bu tutumunuzu, değiştirilemez dört maddesi ortadayken Anayasa’nın diğer maddelerini bunlara aykırı şekilde değiştirme girişiminde bulunan ve bundan önce defalarca göstere göstere yargı kararlarını ve Anayasa’yı açıkça çiğnemekten geri durmayan genel iktidarın çelişkileriyle aynı paralellikte yorumlamaktayız. Kamuoyunun bizim kanalımızla Büyükşehir Belediyesi’ne ve dolayısıyla size yönlendirdiği sorular bu tespiti desteklemektedir. Hepsi bir yana, “Sosyal belediyecilik” konusu ile ilgili soru çok düşündürücüdür. Sayın Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir holdingin özel binasında hizmet vermesi içinize siniyor m? Projenin imara aykırı olmasına karşın belediyenin bu hukuksuzluğa ortak olmasını sineye mi çekmeliyi? Bunca mücadeleye karşı her sözünün başı “katılımcılık” olan belediyenizin öneri ve şikayetlerimize kulaklarını tıkamasını ilkelerinize gerçekten uygun mu görüyorsunu? Her iki sürecin de takipçisi olacağımızı ve bu konularda halkın haklı taleplerini haykırmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.