Dolar 32,2600
%0.05
Euro 34,7679
%0.27
Altın 2.395,930
%0.11
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'de kurultay krizinde son durum!

MHP'de kurultay krizinde son durum!

MHP’de ipler iyice gerildi. Birbiri ile çelişen mahkeme kararlarına Adalet Bakanlığı da müdahale edince iş çığırından çıktı.

  • Ege Postası
  • 15.05.2016 - 00:40

Faruk MANGİRCİ / Sözcü -  Genel Merkez ve Valilik ‘’Kongre yapılamaz’’ dedi ama 4 muhalif genel başkan adayı pazar günü kongre salonuna gideceklerini açıkladı. Polis MHP’lileri engelleme kararı alırken, arbede çıkmasından korkuluyor.
MHP’de yarın yapılıp yapılmayacağı yılan hikayesine dönen kurultay öncesi kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’ne birlikte gidip güvenlik güçlerinin bir engeliyle karşılaşılması halinde bir basın bildirisiyle alandan ayrılma kararı alan muhalif isimlerden Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın bu kararı bir deklerasyonla kamuoyuna duyurmasından sonra Akşener’in basın toplantısı yapıp, “kongreyi illa ki salonda yapmak zorunda değiliz. Delege gelirse sokakta da kongreyi toplarız” çıkışı muhaliflerin tepkisine neden oldu.
Dün gece adaylardan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın İncek’deki ofisinde biraraya gelen Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, MHP yönetimi ile AKP arasında varolduğu anlaşılan işbirliği neticesinde Yargıtay’dan karar çıkmadan kurultayın toplanamaması ihtimalinde birlikte salona gidip, hep birlikte bir açıklama yapmayı kararlaştırdı ve bu niyet bu sabah saat 11.00’de ortak bir deklerasyonla kamuoyuna duyuruldu.
MHP’nin imajını zedeleyecek her türlü girişimden uzak olunması yönünde karar alan dört adaydan Meral Akşener’in saat 13.00’de bir basın toplantısı düzenleyip “salona giremezsek de sokakta kongreyi toplarız” tavrı krize neden oldu.
Adaylardan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Akşener’in bu niyetini televizyondan öğrenince tepki gösterdiler. Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ” MHP’nin kurumsal bir kimliği var. Sokak ortasında kurultay yapmak da neyin nes? Gerekirse 15 gün beklenir Yargıtay kararından sonra her istediğimiz yerde bu kongreyi yaparız. Bu girişim doğru değil” şeklindeki çıkışı diğer adaylar tarafından da desteklenince Meral Akşener’e bu rahatsızlık telefonla iletildi.
3 adayın rahatsızlığı karşısında Akşener’in, “farklı bir niyetim yoktu. sadece kurultayı toplamakta kararlılığımızı dile getirdim” şeklindeki sözleri krizin ‘şimdilik’ buzdolabına kaldırıldığı şeklinde yorumlandı.

Öte yandan Ankara’ya gelmeye başlayan çok sayıda MHP delegesi de salonda olmazsa sokakta kurultayın yapılabileceğine dair Akşener’in sözlerini eleştirerek, ” Büyük Anadolu Oteli’nin etrafı hıyar tarlası. Ne yani hıyar tarlasında mı yapacak MHP büyük kurultayını'” şeklinde eleştirilere neden oldu.
Büyük Anadolu Otelinde yapılması öngörülen kongre salonu Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde bulunuyor ve yollar da trafiğe kapatılacak. Bu durum uçak yolcularını da etkileyecek. Ankara Emniyetine ait TOMA araçları ve çevik kuvvet de, kongreden saatler önce otel önünde önlem aldı ve otel müşterileri dışında içeri kimse sokulmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.