Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Başkan'dan sert 'Petkim' çıkışı

MHP'li Başkan'dan sert 'Petkim' çıkışı

PETKİM yönetimi ile eylem kararı alan işçiler arasındaki gerginlik, Petrol İş yöneticilerinin gözaltına alınması ile daha da arttı.Yaşananlara yönelik Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar sosyal medyadan sert bir açıklama yaptı. MHP'li Başkan'dan sert 'Petkim' çıkışı

  • Ege Postası
  • 21.06.2017 - 12:11

EGE POSTASI - Petrol-İş Sendikası ile PETKİM arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine fabrika girişini kapatarak eylemlerini devam ettirmekte karar alan sendika yönetimine polis müdahale etti. Müdahalenin ardından 14 kişi gözaltına alındı.

PETKİM eyleminde gerginlik! Gözaltına alınan sendikacılar serbest

Yaşananlara yönelik Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar sosyal medyadan açıklamada bulundu.

Acar'ın açıklaması şu şekilde;

"Petkim Yönetiminin Dikkatine!

Uzun zamandır Petkim Yönetiminiz ile işçilerimizin arasındaki zaman zaman oluşan iletişim sıkıntılarınızı, anlaşmazlıklarınızı ve uyuşmazlıklarınızı yakinen takip etmiş bulunmaktayım.

Bu süreçler içerisinde, her iki tarafıda akl-ı selim davranmaya davet etmiş; aşılamayacak bir problemin olmadığını, yaşanan olaylar anında devreye girerek sizlere yardımcı olmaya çalışmıştım.

Fakat bugün benim ilçemde işçilerimizin,Polisimizle,Türkiye Cumhuriyetinin kurumları ile karşı karşıya getirilmesi beni ve Aliağalıları derinden üzmüştür.

Şunu net bilmenizi isterimki, eğer yönetim olarak bu saat itibari ile işçimizi polislerimiz ile sınamaya devam ederseniz Beni ve Aliağayı sınamaya çalışacaksınız.

12 saat içerisinde; çoluğu,çocuğu,eşi,anası ve babası ile ekmeğinin peşinde olan işçilerimize karşı aynı ortam içerisinde bu tutumunuzu göstermeye devam ederseniz, Serkan Acar ve ALİAĞA BELEDİYESİ'nin kurumsal kimliğinin neler yapabileceğinide sınamak zorunda kalacaksınız.

Bu söylemlerimi İKİ DEVLET,BİR MİLLET anlayışımız içerisinde değerlendirirseniz "DOSTANE BİR TAVSİYE", bu anlayışından uzak bir bakış açısı ile değerlendirirseniz "SONUÇLARI SIKINTI DOĞURACAK BİR UYARI" olarak alabilirsiniz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.