Dolar 32,3387
%-0.06
Euro 34,8468
%0.16
Altın 2.392,960
%-0.16
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Karataş'tan darbe açıklaması

MHP'li Karataş'tan darbe açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.  MHP'li Karataş'tan darbe açıklaması

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 12:57

EGEPOSTASI-1980 askeri darbesini 'kara gün' olarak nitelendiren MHP İl Başkanı Necat Karataş, "12 Eylül kahpe ve kara bir günün adıdır.  12 Eylül 1980’de yaşanan askeri darbe öncesi ve sonrasıyla yakın tarihimizin en sancılı süreçlerinden biri olmuştur. O acılar ne yazık ki bugün bile taptaze karşımızda içimizde ve vicdanımızdadır. Aradan 37 yıl geçmesine rağmen acısını dün gibi yaşadığımız 12 Eylül’ü unutmamız mümkün değildir" açıklamasını yaptı. 

Darbe sürecinde yaşamını yitiren partililerini unutmalarının mümkün olmadığını kaydeden MHP İl Başkanı Karataş, "12 Eylül 1980 Öncesi Türk adına Türklük adına Türkiye Cumhuriyeti adına verilen soylu mücadelede Şehit olan binlerce Ülküdaşımızı, 12 Eylül cuntasının astığı idam sehpasından Hakka yürüyen 9 Fidanımızı ve pkk lı bir cani tarafından Şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu Rahmet Minnet ve Şükranla anıyorum. Onlar bizim Onurumuz, Gururumuz, Şerefimizdir. Unutmadık Unutmayacağız Unutturmayacağız.  Unutursak Kanımız kurusun" sözünü verdi. 

BİNLERCE ÜLKÜCÜ ŞEHİT VERDİK 

İl Başkanı Karataş, askeri darbe ve sonrasındaki süreçte büyük bedeller ödediklerini dile getirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Milliyetçi Ülkücü Hareketin bu soylu mücadeleden amacı Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü ve Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olması payidar kalması idi. Cumhuriyet rejiminin Marksist Leninist komünist rejime dönüşmemesi idi. Bu uğurda verildi binlerce Ülkücü Şehit. Ama ne yazık ki; Bu sürecin en ağır bedeli ödeyeni, en fazla mağduru ve mahkûmu olanı Ülkücü Hareket olmuştur. Çünkü darbe öncesi olaylara “Sağ – sol çatışması” olarak bakanların aksine, Ülkücü Hareket Türkiye’yi komünist emperyalizmine kurban etmek isteyenlere karşı vatan müdafaası yapmış ve bu nedenle darbenin hedefi olmuştur.

 Türk milliyetçiliği gibi köklü ve aydın bir fikrin yılmaz savunucuları olan Ülkücüler, kızıl kurşunlardan sonra bu kez de idam sehpalarının ve zifiri karanlıklara boğulmuş zindanların Yusuf yüzlüleri olmuştur. Benzerine az rastlanan bu büyük zulme rağmen Ülkücü Hareket, askerlik kurumuna ve devlete bir kez olsun sırtını çevirmemiş, düşman olmamıştır. Bugün de Ülkücü Hareket, 12 Eylül öncesi ve sonrasında olduğu gibi demokrasiye ve millet iradesine olan yüksek inancını “Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve ben” anlayışı ile sergilemeye devam etmektedir. Bu kara günün 37.'inci yıldönümü vesilesiyle;Başta BAŞBUĞ Alparslan TÜRKEŞ olmak üsere 12 Eylül askeri mahkemelerinde yargılanarak idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu, Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, Selçuk Duracık ve İsmet Şahin ve Şehadete ulaşmış Binlerce Ülkücü şehidimizi, taş medreselerde solan Ülkü devlerimizi hayırlarla dualarla yad ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.