Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Seçgin: MHP seyirci kalmadı inisiyatif aldı!

MHP'li Seçgin: MHP seyirci kalmadı inisiyatif aldı!

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, Radyo Ege Postası'nda katıldığı programda MHP'nin anayasa değişikliği teklifine 'evet' desteği vermesi nedeniyle yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Seçgin teklife neden 'evet' dediklerini anlattı, alanda nasıl bir propaganda yapacaklarını açıkladı. MHP İl Başkan Yardımcısı partiye yapılan eleştirilere sert çıktı:

  • Ege Postası
  • 26.01.2017 - 09:47

EGE POSTASI - MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, Radyo Ege Postası'nda Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'ya konuk oldu. Seçgin, MHP'nin de destek verdiği anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Seçgin, partiye yapılan eleştirilere tepki gösterirken, teklife neden 'evet' dediklerini anlattı, alanda nasıl bir propaganda yapacaklarını açıkladı. 

"ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM"

Seçgin, programda şunları söyledi;

"MHP bu süreçte daha önceki süreçlerde olduğu gibi üzerine düşen misyonu layıkıyla yerine getirecektir. MHP'de siyaset yapan bir birey olarak, ülkücü Türk milliyetçisi bir genç olarak partiye yapılan eleştirileri kabul etmemiz mümkün değil. MHP için 'baston, yedek lastik' diyorlar. MHP Lideri'nin de söylediği bizim bir şiarımız var.  'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben.' Bu şiar içinde MHP ülke meselelerinde kararlarını bu doğrultuda veriyor.

"MHP SEYİRCİ KALMADI İNİSİYATİF ALDI"

Genel Başkanımız bir karar aldı. Türk milletinin birlik beraberliği söz konusu olduğu dönemde 2 tutum belirlersiniz. Ya seyirci kalacaksınız ya inisiyatif alacaksınız. MHP inisiyatif aldı. 2007'deki 367 krizinden sonra bir referandum gerçekleşti. Cumhurbaşkanını halk seçmesi için. 2014'de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Seçimden sonra çift başlı bir sistem oldu. Yetki karmaşası oluştu. Başbakan ile  halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan agresif yapıda bir siyasetçi. Defalarca söyledik. Cumhurbaşkanının yasal görevleri içine girmesi için...Yapı itibariyle buna girmedi. Bugün maddeler halinde geçenleri uygulama sürecine bakalım, uygulamış mı uygulamış. Belli bir yasal sorumluluk katmak adına bu yola çıktık. 

"GÜN HESAPLAŞMA GÜNÜ DEĞİL"

Yetki karmaşasının netleşmesi noktasında tavır aldı partimiz. MHP olmasaydı üniter yapının zedeleneceği bir anayasa da olabilirdi. Geçmiş dönemde AK Parti'ye söylediklerimiz, Genel Başkanımızın söyledikleri bir kenarda duruyor. Bugün hesaplaşma günü değil. 15 yıldır tepkimizi biz hep sert üslupla söyledik zaten. Çözüm süreci yanlıştı, Habur rezaleti dillendirdik. Gün bunların hesaplaşması değil. Ülke bir yol ayrımında. Sırat köprüsünün üstünden geçiyoruz. MHP taşın altına elini koydu. Sorumluluğu yerine getiriyor.

"MHP OLMASAYDI DAHA FARKLI BİR ANAYASA OLURDU"

Bu aşamaya gelinceye kadar MHP varlığını hissettirdi özellikle maddeler üstünde. MHP olmasaydı daha farklı bir anayasa çıkabilirdi. CHP 'rejim değişiyor' diyor. Bu sistemle alakalı bir anayasa. MHP'nin olmazsa olmazı cumhuriyettir. Mustafa Kemal Atatürk 1923'te bunu söyledi. Bundan başka söz yok. Anayasa bir Türk anayasası...MHP olmasaydı farklı olurdu. İlk 4 madde tartışılması söz konusu bile değil. Ne yazık ki alanlara inilip millete anlatılmadan algı yönetimi yapılıyor. Farklı bir anaysa varmış gibi anlatılıyor. 

"GENEL BAŞKANIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Kampanya sürecinde Genel Başkanımız neden 'evet' diyeceğimizi anlatacaktır. Meclis içinde anayasa gereği oylamalarda grup kararı alamadığın için Genel Başkanımız kendine yakışır üslupla 'bir oyum o da var evet' dedi. Onun sözü emirdir bizim için...Gösterdiği nokta 'evet'tir. Tüm teşkilatlar olarak kendisini yalnız bırakmayacağız. Kampanyayı gücümüz ölçüsünde sürdüreceğiz. Meclis'ten geçti. Türk milletinin önüne geldi. Söz milletin. Çıkacak kara başımızın gözümüzün üstünde...

GENEL BAŞKANI VE PARTİYİ ELEŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL

MHP 1 Kasım 2015 seçimlerinden bu yana parti içi sıkıntılar yaşadı. MHP içinde muhalefet hareket başladı. Birliğimizi dirliğimizi önemli ölçüde zedeleyen bir süreçti. Kırgınlıkların küskünlüklerin kopmaların olduğu bir süreçti. Genel Başkanımıza kadrolarımıza ve programımıza karşı ciddi anlamda anti propaganda uyguladılar. Hoş olmayan şeyler yaşandı. Kabul edilir değildi. 15 Temmuz sonrası durmak zorunda kaldılar. Bunun ardından bir anayasa değişikliği söz konusu. Genel Başkanımız ve yetkili kurullar 'evet' yönünde karar aldı. Edindiğim tecrübeye dayanarak parti içi muhalefet Genel Başkanımız üzerinden bir propaganda yapıyor. Aynı süreç devam ediyor. Ayrışma söz konusu oluyor. Biz ülke meselesi konusunda partililerimizi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Evet verirsin hayır verirsin kişisel oyun. Biz isteriz ki alınan karara uygun ortak propaganda yapılması. Yapamıyorsak hakaret şeklinde partiyi ve Genel Başkanı eleştirmeyi doğru bulmuyoruz. Sayın Bahçeli hep ülkeyi düşündü. MHP'yi zora sokacak ne tarz bir faaliyetin içinde bulundu. Herkes vicdanlarını sorgulasın. Güçlü bir MHP istiyorsak alınan karalar doğrultusunda tek yumruk olmalıyız. 

"KISITLI İMKANLARLA MAKSİMUM PROPAGANDA"

İzmir'de CHP seçmeni ağırlıkta. CHP 'hayır' yönünde bir karar aldı. Propaganda bizim için zor geçecek. Ne yapabiliri? 15 yıldır bir iktidar var ülkede. İzmir'de de uzun yıllardır yerelde CHP iktidar. Daha aktif seçim kampanyaları yürütüyorlar. MHP'nin kısıtlı imkanları var. İmkanlar dahilinde maksimum faaliyetleri sergiliyoruz. Genel Merkez bize bir yol haritası sunacaktır. Biz de İzmir'de maksimum seviyede propaganda yapacağız. Alanda temas edeceğimiz en yüksek sayıda seçmene ulaşacağız.

"TAKVİM ERTELENECEK"

Parti içi kongre takvimi açıklanmıştı. Bizdeki takvimde Şubat Mart gibi düşünülüyordu. Malum referandum olacak. Takvim Genel Merkez'le istişare içinde referandum sonrasına kalacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.