Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Tanrıkulu 'evet'i panelde anlattı

MHP'li Tanrıkulu 'evet'i panelde anlattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu; MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın Karşıyaka Kültür Merkezi'ne düzenlediği 'Yeni Anayasa Bilgilendirme' toplantısına konuşmacı olarak katıldı. MHP'li Tanrıkulu 'evet'i panelde anlattı:

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 10:31

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Serdar Narin'in de konuşmacı olarak hazır bulunduğu toplantıya Karşıyakalılar, ilgi gösterdi. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Bugün genç ve dinamik bir nüfusa sahip Türkiye birçok batılı ülkeyi tedirgin ederken, birlik ve dirlik içindeki Türkiye'nin çok büyük bir güç teşkil edeceği korkusu yine bu ülkelerin kabusu durumundadır. Türkiye'nin ayrışmasını, kutuplaşmasını isteyenlerin gerçek yüzü böyleyken, özellikle şu dönemde ülkemizde yapılan 'evet' düşmanlığı da bu ülkelerin ekmeğine yağ sürmektedir. Bakıldığında sınırımızın hemen yanı başında Suriye'de; ABD, Rusya, İran birbirine düşmüş ve Türkiye'ye rol biçmekte, diğer taraftan Avrupa PKK, FETÖ ve DHKP-C'ye kucak açarak, koruma altına alınmaktadır. Ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa, sözde demokrasi ve özgürlük garantörlerinin güvencesindedir. Tüm bu Türkiye aleyhindeki geniş olaylar zincirini bir bütün olarak değerlendirip üzerine 15 Temmuz'u kattığımızda kimse Milliyetçi Hareket Partisi'nden kısır muhalefet, anlaşmaz tutum beklememelidir. Türkiye'nin bugünden daha güçlü olması için muhakkak bir çıkış yolu vardır o da; 16 Nisan'da referandum sandığında 'evet' diyerek güçlü bir devlet etrafında kucaklaşmaktır. Biz ülke olarak bir arada, kenetlenmiş olursak üzerimize oynanan tüm oyunları bozabiliriz. Bu yüzden 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' diyor, yüce milletimizi de bu tercihimize davet ediyoruz. Çünkü bizim Parti olarak Türk tarihine karşı ihmal edemeyeceğimiz sorumluluklarımız vardır. Askeri darbelerin ürünü olan anayasalar değil, Türkiye'nin karar verdiği anayasalar ülkemizi güçlü kılacaktır."

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Serdar Narin de konuşmasında; yeni anayasa değişikliklerinin adalet sistemine getireceği yenilikleri açıklayarak, Anayasa'nın adeta sigortası olan ilk dört maddesinin değişmediğini, milli devlet ve üniter devlet yapısının korunduğunu belirtti.

KARATAŞ: İZMİR 'EVET' DİYECEK

Toplantıda konuşan il başkanı Necat Karataş, " İzmir bir şuur ve inanç şehridir. İzmir Türklük ve Cumhuriyet şehridir.  İzmir Atatürk ve istiklal şehridir. Bu nedenle MHP'ye hep değer vermiş, yine verecektir. Türklüğün güvencesi MHP'dir . İzmirli hemşehrilerimiz de MHP'nin Türklük anayasasına evet diyecektir" dedi.

ESNAFLA SOHBET

Panelin ardından Karşıyaka Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Tanrıkulu, MHP'nin anayasa değişikliğine neden 'evet' dediğini anlatarak, referanduma katılımın çok önemli olduğunu belirtti. Tanrıkulu, şunları söyledi:

“MHP olarak 48 yıldır 'önce ülkem ve milletim sonra partim' anlayışıyla siyaset yapıyoruz. MHP'nin savunduğu, desteklediği anayasa değişikliğinden hiçbir şekilde çekince duyulmamalıdır. Biz parti olarak ülkemizin aydınlık yarınları için elimizi, gövdemizi taşın altına koyduk. Bundan böyle milletimizin oylarıyla seçtiği cumhurbaşkanı şimdiki başbakanlık makamının yetkilerini devralarak daha hızlı karar alma mekanizmasını işletecektir. Tabii bunları yaparken de artık hukuki ve cezai sorumluluk kapsamı içine girecektir. Kısacası bu anayasa görüşmelerinin başladığı ilk günlerde masadan kaçan ve bugünkü fiili durumu kabul edip de çözümden kaçan CHP'nin güttüğü muhalefet tavrını benimsemedik." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.