Dolar 32,1966
%-0.02
Euro 35,0115
%0.01
Altın 2.520,520
%0.79
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Başkan’dan Kocaoğlu’na hem eleştiri hem teklif

MHP’li Başkan’dan Kocaoğlu’na hem eleştiri hem teklif

Aliağa Çaltılıdere Mahallesi’ndeki belediye hissesinin satışıyla yaşanan tartışmalar sürerken, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medya hesabından ilçe halkına seslendi. “Arazinin satışının niçin gerektiğini soran bir Allah’ın kulu çıkmadı” diyen Başkan Acar, söylenenlerin tezvirat, yalan ve iftiradan ibaret olduğunu söyledi. Acar'dan Kocaoğlu’na hem eleştiri hem teklif

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 10:43

EGEPOSTASI - Aliağa Çaltılıdere'de 461'inci parseldeki 597.5 dönümlük arazinin, 13 bin metrekarelik bölümünün, küçük hisse sahibine metrekaresi 25 liradan satılması, ardından arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne satışının önerilmesine rağmen, bu girişimin gerçekleşmemesiyle yaşanan tartışmalar sürerken, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medyadan ilçe halkına seslendi. Söylenenlerin yalan ve iftira olduğunu belirten Acar, süreci özetlediği yazısında “Bunun neresi peşkeş” diye sordu. Başkan Acar, araziyi, bazı tesisleri önümüzdeki yaza kadar yapılmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi’ne verebileceklerini de ifade etti.

Büyükşehir ve merkezi hükümetin vermesi gereken hizmetleri, çıkarılan engellere rağmen, ilçe halkı mağdur olmasın diye, ilçe belediyesi olarak da vermeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Acar, belediyelerin bir görevinin de arazi üretmek olduğunu vurguladı. Çaltılıdere’deki 597,5 dönümlük arazinin satışıyla ilgili yaşanan sorunlara dikkat çeken Acar, “Çaltılıdere’deki arazinin satılmasının niçin gerektiğini soran bir Allah’ın kulu çıkmadı şimdiye kadar. Yapılan sadece tezvirat. Söylenen sadece yalan. İftiraların hiçbirinin iler tutar tarafı yok” dedi.

“Her şeyden önce kanun ‘hisse sahiplerinden birinin talip olması durumunda öncelikle satışın hisse sahibi talipliye’ yapılacağını hükme bağlıyor. Biz kanunun bu hükmünü uygulayarak satışı hisse sahibi olan kişiye yaparsak bunda herhangi bir yanlışlık yok” diyen Acar, “Arazinin peşkeş çekilmesi diye bir durum ise asla mümkün olamaz. Çünkü arazinin metrekaresi, rayiç fiyatın neredeyse 8 buçuk katı bir fiyatla satılmış. Bunun neresi peşkeş, onu da anlamak mümkün değil” diye konuştu. Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Arazi satıldıktan sonra imar planını değiştirmek yalanını izah etmek için açıkçası utanıyorum. Bu bilgisizlik karşısında, bu kötü niyet karşısında açıkçası hicap duyuyorum! Çünkü 597,5 dönümlük arazinin yüzde 60’ı birinci dereceden SİT alanı. Hepimiz biliyoruz ki birinci dereceden SİT alanına bir tek çivi dahi çakamazsınız! Arazinin geri kalan yüzde 40’lık kısmının ise tamamı rekreasyon alanı. Rekreasyon alanında neler yapılabileceği belli. Oraya da sadece mesire yeri, düğün salonu, kafeterya, spor alanları, aqua park gibi tesisler yapabilirsiniz, başka bir şey değil. Bu şekildeki mevcut imar planını değiştirebilecek kurumlar sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(Ak Parti) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (CHP). Bu gerçeklere rağmen “satıştan sonra imar planını değiştirecek” iftirasını atıyorlar. Bu sözleri duyunca onlar adına hicap duyuyor, onlar adına üzülüyorum. Bu yalanlara, bu tezviratlara itibar edecek olursanız biz çok kötü bir şey yapmışız! Oysa meselenin aslını bilirseniz bu meselede koparılan yaygaranın bir bardak suda fırtına koparmaktan pek farkı olmadığını görürsünüz. Kısaca izah ettim. Aqupark, düğün salonu, spor alanları."

BİZ DE SAYIN KOCAOĞLU GİBİ…

"Tüm bunlara rağmen kimse de çıkıp yahu kardeşim siz bu araziyi niçin satıyorsunuz diye sormuyor" diyen Acar, bu arazinin satışının tümüyle bir ihtiyaçtan kaynaklandığını ifade etti. Aliağalılar’ın layık olduğu hizmeti alabilmesi için her şeyi yaptıklarını anlatan Acar, " Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yapması gereken işleri de biz yapıyoruz. Çünkü Aliağalılar’ın mağdur olmasını istemiyoruz. Biz de Sayın Aziz Kocaoğlu gibi hizmet etmek yerine laf üretmeye çalışırsak Aliağa’yı dünya şehri yapma hedefimiz doğrultusunda yürüyemeyiz. Biz Sayın Aziz Kocaoğlu değiliz, Aliağa’nın hedefleri var" dedi. Başkan Serkan Acar açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “şufa” hakkını hatırlatarak bizi eleştirmiş. Küçük hissedarın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arazi için yatırdığı parayı ödeyerek araziyi kendilerinden satın alabileceğini söylemiş. Tamam, bizim arazi elden çıkarmak gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz hizmetlerin yürütülmesi, projelerin uygulamaya konulabilmesi. Biz araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesine verelim. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bunun karşılığında Çaltılıdere’deki araziye modern düğün salonları, kafeteryalar, restaurantlar, mesire ve spor alanlarının yanı sıra Kuzey İzmir’e hitap edecek bir Aquapark’ı gelecek yaza kadar yapsın. Araziyi(BEDELSİZ) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verelim. Arazi için vermeleri gereken para ile de Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapsın. Üstelik Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işi, onların görev ve sorumluluğu altında. Biz Büyükşehir’den para almayalım. Yeter ki İzmir Büyükşehir Belediyesi artık Aliağa için bir şeyler yapsın.

Sevgili Aliağalılar,

Aliağa’ya hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Aliağa’ya hizmet bizim aslî görevimiz. Hizmetlerimizi aksatmak istemiyoruz. Yeni projelerle hizmet ağımızı genişletmek istiyoruz. Çaltılıdere’deki arazinin satışının en önemli sebebi budur. Gerisi laf –ı güzaftır. Aldırış etmeyin."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.