Dolar 32,4286
%0.21
Euro 34,8290
%0.11
Altın 2.398,910
%0.09
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Macar Başkonsolos'tan tramvay övgüsü

Macar Başkonsolos'tan tramvay övgüsü

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve Macaristan İzmir Fahri Konsolosu Christopher Dologh, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 13.04.2017 - 10:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın karşıladığı Başkonsolos Hendrich, Karşıyaka’da yapımı tamamlanan tramvay hattını gördüğünü ve çok beğendiğini belirterek, İzmir ulaşımına büyük rahatlık getiren raylı sistem modelinin çok iyi bir uygulama olduğunu söyledi. Macaristan Başkonsolosu ayrıca, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve turizm ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretten büyük memnunluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan ise her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirerek, İzmir’deki raylı sistem ağının 3 sene içinde 250 kilometreye çıkacağı bilgisini verdi. Başkonsolos Hendrich İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan’a, Osmanlı arşivlerinden Türk-Macar ilişkilerini anlatan, her iki dilde yazılmış bir kitap hediye etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.