Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'ya şehit ateşi düştü

Manisa'ya şehit ateşi düştü

Sivas'ta bu sabaha karşı özel otomobilin devrilmesi sonucu şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dede Manisa’nın Saruhanlı ilçesine gözyaşları ile uğurlandı.

  • Ege Postası
  • 26.06.2017 - 16:58

Sivas'ta bu sabaha karşı özel otomobilin devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı. Kaza, Sivas-Ankara çevreyolu üzerine Adliye binası yakınlarında meydana geldi. Jandarma binasına giden askerleri taşıyan sürücüsü öğrenilemeyen özel otomobil kontrolden çıkarak refüje çarptıktan sonra devrildi. Kazada araçtan fırladığı belirlenen 22 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dede ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Dede, şehit oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Kazayla ilgili olarak Sivas Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada sabah saatlerinde Yıldızeli ilçesi Banaz Köyündeki Pir Sultan Abdal Anma şenliklerinde emniyet tedbiri almak için görevlendirilen Jandarma Komando Birliği'nde görevli 6 uzman jandarma erbaşın içinde bulunduğu Uzman Jandarma Onbaşı Murat Yalçın'ın kullandığı 58 TY 613 plakalı otomobilin DSİ kavşağında refüje çarpma sonucu devrildiği belirtildi.

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI
ŞehitUzman Jandarma Onbaşı Hamza Dede için hastane morgunda otopsi yapıldı. Hastane morgundan alınan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na götürüldü. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniöversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy, bazı protokol üyeleri ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Kuran okunması ve dua edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Dede'nin cenazesi, apron girişinde bekleyen cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada tabutun taşınmasına eşlik eden ve aynı kazada hafif yaralandıktan sonra taburcu edilen silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Askerleri, diğer arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi, askeri uçak ile memleketi Manisa'ya gönderildi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.