Dolar 32,2796
%-0.62
Euro 34,6452
%-0.46
Altın 2.410,470
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memur zammına İzmir’den sert tepki: İhanet sözleşmesi

Memur zammına İzmir’den sert tepki: İhanet sözleşmesi

Memur ve emekliye yönelik maaş zammına İzmir’den sert tepki geldi. Yüzde 4+3,5’lik zammı “İhanet sözleşmesi” olarak niteleyen KESK, Memur-Sen Konfederasyonu’na da “Yandaş sendika” suçlamasında bulundu. Memur zammına İzmir’den sert tepki:

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 13:38

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hükümet ve memur sendikaları arasında imzalanan son toplu iş sözleşmesi ve ardından çıkan düşük zam oranları kamu emekçileri cephesinde hayal kırıklığına yol açtı. Yüzde 4’lük zammı düşük bulan emekli ve memur kesiminin tepkisi İzmir’de sokaklara taştı.

KESK’TEN MEMUR ZAMLARINA “İHANET SÖZLEŞMESİ” BENZETMESİ

Konak’ta bulunan SGK binası önünde eylem yapan KESK, hem hükümete hem de Memur-Sen’i eleştiri yağmuruna tuttu. Yurt genelinde eş zamanlı olarak yapılan eylemde KESK üyesi memurlar alkışlar ve ıslıklar eşliğine zamları protesto etti. “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Sefalete teslim olmayacağız”, “Yandaş sendika istemiyoruz”, “Dilenenler değil, direnenler kazanacak” sloganlarının ardından 15 dakikalık oturma eylemi yapan memurlar adına ortak açıklamada bulunan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven şunları kaydetti: “Memur Sen Genel Başkanı kümülatif zammın yüzde 17,5 olduğunu söyledi. Oysaki teklifleri yüzde 34, kabulleri ise 16,5’tur. Teklif ile kabul arasındaki fark eksi yüzde 17,5. Rakamlarla oynayarak olduğundan fazla gösterebilirsiniz, ancak gerçekleri saklayamazsınız. Kamu emekçileri ne kadar yoksullaştıklarını biliyorlar zaten. Kabul edilen teklif zaten gerçekçi olmayan enflasyon rakamlarının dahi şimdiden altındadır.”

MEMUR-SEN’E TEPKİ: BUÇUK SENDİKA!

Güven maaşlarının yüzde 25 eridiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Hükümet tarafından sunulan tekliflerin, bunların yarısının altında oranlarla sunulması ve Memur-Sen’in “21 Ağustos 2017” bu teklifi ret edip “Milletin adamı belirlesin” gibi feveranlar, “bu teklife kapalıyız” gibi memurun tepkisini yumuşatmaya yönelik oyuna dahi hükümet  bugün “buçuk” eklemeyle kabul etmesi sonucu, kaybeden sadece Memur-Sen üyeleri olmamış, milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi aileleri ile birlikte kaybetmiştir. Ortaya çıkan tablo OHAL hukuksuzluğu ve Memur-Sen sendikacılığının sonucudur.”

HÜKÜMETE 10 MADDELİK ÇAĞRI

Tüm sendikaları ortak hareket etmeye ve direnmeye çağıran KESK Dönem Sözcüsü Güven, sendika olarak hazırladıkları on maddelik bildiriyi de okudu. “Bıçak kemiğe dayandı” diyen Güven açıklamaya şöyle son verdi: “Biz kamu emekçileri olarak hiç bir ayrım gözetmeksizin farklılıklarımızı bir kenara bırakarak aşağıda belirtilen temel taleplerimiz için ortak hareket etmeye çağırıyoruz. Acil taleplerimizi kazanana kadar satış sözleşmesine karşı fiili meşru mücadele hattında birleşelim. KESK olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini haklarının, özgürlüklerinin ihanet-satış sözleşmeleri ile yok sayılmasına karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Kamu emekçileri olarak ortak taleplerimiz, OHAL ve KHK’lar kaldırılsın, iş güvencesini kaldırmaya yönelik yasal çalışmalar iptal edilsin, yüzdelik zam değil insanca yaşanacak bir temel ücret istiyoruz. En düşük memur maaşı 3 bin 450 TL olsun. Ek göstergelerin 3600’e çıkarılsın. Bütün ek ödemeler emekli maaşına yansıtılsın. Vergi dilimi kaldırılsın. 4/B, 4/C ve taşeron çalıştırma kaldırılsın. Sendika yasası değiştirilsin. Grevli toplu sözleşme istiyoruz. Sendika hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılsın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.