Dolar 32,1783
%-0.07
Euro 35,0175
%0.03
Altın 2.526,810
%1.04
Bist-100 10.733,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere gişeler yolunda bakım zamanı

Narlıdere gişeler yolunda bakım zamanı

İZMİR'de Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, aşındığı için fren mesafesi uzayan ve sürücüler için tehlike oluşturmaya başlayan Üçkuyular Marina Kavşağı ile Narlıdere otoyol gişeleri arasındaki 7 kilometrelik yolu bakıma aldı. Yaklaşık 15 gün içerisinde bitecek olan çalışmalar için Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Buca'daki benzer bir çalışmada trafik sorunu yaşandığını, oradan ders çıkardıklarını bu kez güvenlik şeridini de araçlara açacakları için sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2014 - 09:54
İZMİR-İzmir'i Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla ve Çeşme ilçelerine bağlayan otoyolda, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri yenileme çalışması başlattı. Çalışma özellikle araç yoğunluğunun çok fazla olduğu Üçkuyular Marina Kavşağı ile Narlıdere otoyol gişeleri asındaki 7 kilometrelik bölümde yapılacak. 7 kilometre gidiş ve 7 kilometre geliş güzergahındaki çalışmaların da 15 gün içerisinde bitirileceği açıklandı. Bu yolda, asfaltın lastikleri tutma özelliğinin kalmaması, fren mesafelerinin uzamasından dolayı sürücü ve yolcuların can güvenlikleri için tehlike oluşturmasından dolayı çalışma başlatıldığı öğrenildi. Çalışmalar sırasında ekiplerin ilk olarak, tekerlek izlerinin çıktığı, aşınmış olan üstteki 4 santimlik bölümü tıraşlayacakları ardından da, özel malzemelerin kullanıldığı asfalttın bu yola döküleceği ifade edildi. 

BU KEZ SIKINTI YAŞANMAYACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Buca'da da benzer bir çalışma yaptıklarını ancak o zaman trafik sıkışıklığının yaşandığını, bundan ders çıkardıklarını yeni önlemler aldıklarını söyledi. Uraloğlu, "Buca'da tek şeritten trafik veriliyordu ama burada onu yapmıyoruz. İki şeritten olacak. Burada diğerinden farklı olarak güvenlik şeridini de araçlara açacağız, böylelikle trafik iki şeritten akmış olacak. Sıkışıklık yaşanmayacak. Zaten bu çalışmaları 15 günde bitireceğiz. Bir tek cuma günü gidiş, pazara günü de dönüş sırasında sıkıntı yaşanabilir onun için de anlayış bekliyoruz. Çünkü bu yolların bakımı lazım vatandaşların can güvenliği için. Frenlemelerde sorunlar yaşanmıştı. Bu yollara da sıcak havalarda bakım yapmamız lazım. Çünkü içerisindeki özel maddeler için bu gerekli. O zaman daha iyi ve sağlam oluyorlar. Eylül alına kaldırsak bu kez de okullar açılıyor ve daha büyük biri sıkıntıydı. Ama trafik sorunu yaşanmayacak" dedi. Uraloğlu, Bornova - Karşıyaka arasındaki tüneller bölgesinde de lokal asfaltında sorun olan bölümlerde çalışma yapacaklarını, ancak orada da bu tür sıkıntıların yaşanmayacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.