Dolar 32,4375
%0.18
Euro 34,6162
%0.08
Altın 2.383,590
%0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nusret Tatbikatı İzmir'de başladı

Nusret Tatbikatı İzmir'de başladı

Türk Deniz Kuvvetleri'nin her yıl yabancı ülkelerin de katılımıyla gerçekleştirdiği Nusret Mayın Tatbikatı, Ege Denize açıklarında 16 ülkenin katılımıyla başladı. İzmir'de, Heybeliada Korveti'ndeki basın birifiginde, tatbikat hakkında bilgi verildi. 16 ülkeden 20 gözlemci katılıyor

  • Ege Postası
  • 26.11.2016 - 11:54

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın dönüşümlü olarak İzmir ve Çanakkale açıklarında her yıl yaptığı Nusret Mayın Tatbikatı, başladı. Türkiye'nin ev sahipliğinde 25 Kasım- 4 Aralık 2016 tarihleri arasında Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında yapılacak tatbikat için gelen gemiler, İzmir Körfezi'ne demirledi. İzmir Limanı'nda Heybeliada Korveti'nde basın toplantısı düzenlendi. Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu ile yabancı gözlemcilerin hazır bulunduğu toplantıda, tatbikata yönelik bilgi verildi. 

TATBİKATTA HANGİ ÜLKELER YER ALACAK

Nusret 2016 Davet Tatbikatının Türkiye’nin ev sahipliğinde yapıldığını belirten Mayın Harbi Harekat Merkezi Başkanı Deniz Albay Burçin Erkin, tatbikata, dost ve müttefik ülkeler ile NATO ve Türkiye’den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı yüzer ve uçar birlikler ile çeşitli ülkelerden gözlemcilerin katıldığını söyledi. Bahreyn, Gürcistan, Katar, Kuveyt, Kore Cumhuriyeti, Lübnan, Suudi Arabistan gibi toplamda 16 ülkeden 20 gözlemci ve Romanya’dan iki karargah subayının katıldığını ifade eden Albay Erkin, tatbikat ile mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitim olanağı sağlamayı, farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

16 ÜLKEDEN 6 GEMİ DE BULUNUYOR

Türkiye'den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 7 mayın avlama gemisi, 1 komuta kontrol gemisi,1 korvet, 1 karakol gemisi, 1 helikopter, 1 mayın toplama botu, 1 sualtı savunma görev timi, 3 Sahil Güvenlik botu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 F-16 uçağı ve 1 C-130 ulaştırma uçağının kullanılacağı tatbikatta, 16 ülke, 6 gemi ve 20 gözlemci gönderdi. Tatbikatla, mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitim sağlanacağı, farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğinin geliştirileceği vurgulandı.

TATBİKAT 3 AŞAMALI YAPILACAK

Tatbikatın komutası TCG Sokullu Mehmet Paşa okul gemisinde olacak. Nusret 2016 Mayın Tatbikatı'nın ilk aşamasında, havadan ve gemilerden mayın döküş harekatı yapılacak. İkinci aşamada, önceden atılmış olan mayınlar, mayın avlama-tarama gemilerince tespit edildikten sonra mayın harbi dalgıçları, EOD (patlayıcı maddeyi etkisiz hale getirme) timleri, insansız sualtı sonarları tarafından teşhis edilip, karşı mayın tedbirleri harekatıyla temizlenecek. Üçüncü aşamasında ise, İzmir Limanı'ndaki TCG Anamur gemisinde, tatbikat sonu kritiği yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.