Dolar 32,3435
%-0.05
Euro 34,8455
%0.16
Altın 2.377,410
%-0.81
Bist-100 10.257,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçede transfer savaşı

O ilçede transfer savaşı

​İzmir siyasetinde gözler Kiraz’da…MHP’den belediye başkanı seçilen Saliha Şengül’ün AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddia ayyuka çıkarken, AK Parti’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın da topa girdiği ‘transfer’ hamlesine yönelik MHP’den kontra geldi. MHP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer ilçeye çıkarma yaparken, Taşer hem teşkilata hem de Şengül’e önemli mesajlar verdi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2014 - 14:46
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kiraz’ın MHP’li Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül’ün,  AK Parti’ye geçeceği iddiaları ayyuka çıkarken, MHP’den ilk hamle geldi. AK Parti’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın da topa girdiği ‘transfer’ hamlesine karşı MHP’den Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer devreye girdi.

MECLİS ÜYELERİ İÇİNDE YAŞANAN ÇEKİŞME ŞENGÜL’E YANSIDI
Ege Postası’nın edindiği özel bilgilere göre yerel seçimlerde Kiraz’da MHP’den meclis üyesi seçilen ve belediye başkanı Şengül’e yakın bir isim olan Ali Cura  ile diğer MHP’li meclis üyeleri Hatice Hülya Coşkun, Ahmet Dana ve Mehmet Kurt anlaşmazlığa düştü. Meclis üyeleri arasında yaşanan çekişme beraberinde istifaları getirdi. Hatice Hülya Coşkun, Ahmet Dana ve Mehmet Kurt MHP’den istifa etti.  İstifalar sonrası parti üst yönetimi harekete geçti. Yapılan görüşmeler sonrasında Ahmet Dana ve Mehmet Kurt  yeniden partiye döndü. İkilinin yeninden partiye dönmesi üzerine bu kez Cura partiden istifa etti. Cura’nın istifasından ve mecliste yaşananlardan belediye başkanının rahatsızlık duyması üzerine  belediye başkanı Şengül’ün babası Durmuş Özçınar’ın  bir dönem ilçe başkanlığı görevi yaptığı AK Parti harekete geçti. Şengül'e AK Parti'den "Bize gel" çağrısının yapıldığı öğrenilirken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın da topa girdiği iddia edilen süreçte Şengül’ün AK Parti’ye geçeceği iddialarının artması üzerine MHP’den ilk hamle geldi. MHP İl Başkanı Necat Karataş’ın da yakından izlediği süreci Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Taşer yürüttü.



TAŞER'DEN KİRAZ'A ÇIKARMA
Taşer’in geçtiğimiz hafta ilçeye çıkarma yaptığı ve ilçe yöneticileri ile meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, “Belediye başkanına sahip çıkın” mesajı verdiği belirtildi.  Taşer’in toplantıda, “Belediye başkanını yalnız bırakmayın. Destek olun. Dedikodulara izin vermeyin. Etrafında kenetlenin” dediği öğrenildi. Belediye Başkanı Şengül ile de özel görüşen Taşer’in Şengül'e “parti arkanda, dedikodulara kulak asma, parti içi sorunları çözdük” dediği öne sürüldü. AK Parti’nin Şengül’e yönelik presinin devam ettiği ancak, Başkan Şengül'ün, partisinden gelen destek sonrası süreci izleme kararı aldığı öğrenildi.



BABA VASİYETİ
"Çemberli Efe" olarak tanınan Şengül’ün babası merhum Durmuş Özçınar, geçmişte AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı yapmıştı. Özçınar, daha sonra bir dönem meclis üyeliği yaptığı MHP'ye geçti ve parti yöneticileri ile geçtiğimiz 30 Mart'taki seçimlerde belediye başkan adaylığı konusunda anlaşmıştı. Yıllardır kalp ve damar hastası olan Özçınar, rahatsızlığı artınca kızı Saliha Özçınar Şengül'den aday olmasını istedi. Özçınar, partinin adayının resmen açıklanmasına bir hafta kala kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. MHP'nin İzmirli yöneticileri, baba vasiyetine uydu ve Kiraz'da 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül'ü aday gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.