Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O isim CHP'ye geçiyor

O isim CHP'ye geçiyor

Karabağlar'da Ağustos ayı başında AK Parti'den istifa ederek bağımsız kalan belediye meclis üyesi Osman Çokcan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine rozet takarak CHP sıralarına geçeceği öğrenildi. Öte yandan  AK Parti’den daha önce istifa eden Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz yaşananlardan dolayı İl Başkanı Bülen Delican ve il Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’ye sert tepki gösterdi. Kavuz“1 yıldır bas bas bağırdığırdım.Partimizin içinde CHP ajanı dediğimiz Osman Çokcan CHP’ye geçti.  Mutlu oldunuz mu, vicdanlarınız rahat mı” diyerek tepki gösterdi.  AK Parti'den istifa edip 'Bağımsız kalacağım' demişti

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 12:55

YAĞMUR UYGUR /EGEPOSTASI - 1 Ağustos'ta, partisine kırgın olduğunu belirterek AK Parti'den istifa eden Karabağlar Belediye Meclisi Üyesi Osman Çokcan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda CHP sıralarına geçeceği öğrenildi. Rozet takma töreninin Belkahve'de yapılacağını söyleyen Çokcan, "30 Ağustos'ta CHP'ye katılımım gerçekleşiyor. Belkahve'de yapılacak törenlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçişimi açıklayacağım. Aziz Bey de bugün aradı onunla da görüştük" dedi. 

"KİŞİSEL TERCİHİM"

AK Parti'den ayrılışının kişisel bir tercih olduğunu vurgulayan Çokcan "Bu bir kişisel tercih meselesi. AK Parti'deki pozisyonumu çok verimli görmedim. Karabağlar'a daha verimli hizmet verebilmek adına istifa etmeyi uygun gördüm. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacağım. Hedefim Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Karabağlar'a daha özgür hizmet edebilmek" diye konuştu. 18 yıllık belediye deneyimi olduğunu vurgulayan Çokcan "18 yıl Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünde memurluk yaptım. Belediye ve İzmir altyapısını çok iyi bilen birisiyim. 30 yıldır Karabağlar'da yaşıyorum. İlçeme daha iyi hizmet verebileceğimi düşünüyorum. Bugüne kadar bu hizmetim hep engellendi. CHP yönetimindeki ilçenin başarılı olması istenmedi. Önerilerim tavsiyelerim hep siyaseten durduruldu" İfadelerini kullandı. 

"ÇATLAK GÖRÜNTÜSÜ VERMEYELİM"

Bulunmak istediği önerileri sunamadığını belirten Çokcan engellemelerle karşılaştığını belirterek "AK Parti'deyken 'Bırakın, önermeyin, onlar yapsınlar' deniyordu. Biz orada muhalefet olarak bulunsak da Karabağlar yeni bir ilçe. Gelişmeye ihtiyacı var. 30 ilçenin en büyüğü olmasına rağmen en gerideki ilçe Karabağlar. Bir meydanı dahi yok. Şimdi bir üniversitesi oluyor, Demokrasi Üniversitesi. Diğer ilçelere baktığımızda bizden çok ilerideler, biz hala köy durumundayız. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı Karabağlar. Bu konularda vereceğim fikirlere hep engel konuyordu. 'Bırakın onlar yapsınlar ne yaparlarsa yapsınlar idare, yönetim ellerinde. Görüş vermeyelim' diyerek beni izole ediyorlardı. Bu nedenle sıkıldım. 18 yıllık belediye deneyimimi Karabağlar için aktarma durumundayım ama partim buna izin vermiyor. Mesela grup toplantılarında 1 saat sonra yapılacak meclis toplantısındaki gündemi incelerken bazı şeyleri evet diyeceğiz diyorlar bakıyorum hayır denmesi gerekiyor, uyarıyorum ancak o zaman sen girme toplantıya diyorlar. Benim hayır diyerek grupta çatlak olduğunu göstermemi istemiyorlardı. Karabağlar' hizmet verebilmek için geçiş yapıyorum" şeklinde konuştu. 

BAĞIMSIZ KALACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Osman Çokcan, partisinden istifa ettiğinde Egepostası’na yaptığı açıklamada, partisine duyduğu kırgınlığı ifade etmişti. Çokcan, “Kendime özel sebeplerim var. Bu yüzden istifa ettim” demiş, CHP ya da bir başka partiye geçip geçmeyeceği yönündeki soruya ise “CHP’ye geçmeyi düşünmüyorum. Hiçbir partiyi düşünmüyorum. Bağımsız olarak devam edeceğim" yanıtı vermişti. 

KAVUZ'DAN SERT TEPKİ

Meclis üyesi Osman Çokcan’ın CHP’ye katılacağı haberlerine, AK Parti’den daha önce istifa eden Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz sert tepki gösterdi. Kavuz İl Başkanı Bülen Delican ve il Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’ye “1 yıldır bas bas bağırdığımız, partimizin içinde CHP ajanı dediğimiz Osman Çokcan CHP’ye geçti.  Mutlu oldunuz mu, vicdanlarınız rahat mı” diyerek tepki gösterdi.

MUTLU OLDUNUZ MU'

Kavuz sözlerine söyle devam etti:

"Bir yıldır deşifre ettiğimiz CHP’nin AK Parti içindeki ajanı AK Parti Karabağlar meclis üyesi Osman Çokcan CHP’ye geçti. AK Parti’nin İzmir’deki en büyük sevdalısı, hizmetçisi Emrullah Kavuz için arife gününde toplanarak ihraç karar alanlar, Bayraklı PTT’yi açtırarak kararı aceleden işleme sokturanlar, 1yıldır bas bas bağırdığımız, 'Partimizin içinde CHP ajanı' dediğimiz Osman Çokcan CHP’ye geçti.  Gözünüz aydın olsun Bülent Delican, Hüsnü Boztepe, değerli AK Partili il yöneticileri mutlu oldunuz mu, vicdanlarınız rahat mı'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.