Dolar 32,2275
%-0.05
Euro 34,8226
%0.42
Altın 2.429,550
%1.52
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te Başkan Badem'in çöp zaferi!

Ödemiş'te Başkan Badem'in çöp zaferi!

Ödemiş'te bir süredir çeşitli tartışmalara yol açan çöp sorununun giderilmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden beklenen hamle bir yıl sonra geldi. Her gün binlerce ton atığın toplandığı çöp transfer alanında yaşanan krizle ilgili olarak ilçe belediyesi ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyesi, tesise yapılan aktarım işlemlerine son verilmesi yönünde karar aldı. Ödemiş'teki krize nokta

  • Ege Postası
  • 27.01.2016 - 12:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in isyanı ile gündeme taşınan çöp krizinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden flaş bir hamle geldi. İlçede yaşanan çevre sorununa kökten çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi, çöpün Ödemiş'ten kaldırılması için hazırlıklarını sürdürürken, mevcut çöp depolama alanına giden atıklar gelecek aydan itibaren Kiraz'a taşınacak.
 

 
KİRAZ' TAŞINIYOR
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in geçtiğimiz yıl Mart ayında gündeme taşıdığı ilçenin kangreni haline gelen çöp sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. İlçedeki ara transfer alanına depolanan katı atıklara çözüm arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorunu Kiraz formülü ile aşacak. Alanda biriken ve çevre sorununa yol açan evsel ve sanayi atıklarını taşımaya başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri mevcut tesisin kapatılması ve için de çalışmalarına start verdi.


 
SORUNA KALICI ÇÖZÜM GETİRİLECEK
Ödemiş'teki transfer istasyonunda toplanan katı atıkları Kiraz Depolama Alanı'na taşıyacak ve imha işlemlerini gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, bununla ilgili olarak 28 ay süreli yeni bir protokol hazırladı. Önümüzdeki ay meclis onayına sunulacak protokolün kabulü ile birlikte, Ödemiş'e gerçekleşen çöp nakli de durdurulacak. İlçeye gelen atıkların bir kısmı da Tire'ye nakledilecek ve mevcut depolama alanın yenilenmesi için proje hazırlıklarına başlanacak. Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'ın ardından kentin üç farklı noktasında kurmayı planladığı modern dönüşüm ve bertaraf tesisinin ilçeye kazandırılması ile birlikte Ödemiş'teki sorun da tamamen ortadan kalkacak. Henüz proje hazırlıkları süren yeni tesis hayata geçirildiğine ilçedeki atıklar yerinde bertaraf edilecek, atıklar ekonomiye kazandırılacak ve çöplerden elektrik enerjisi üretimi sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.