Dolar 32,3794
%-0.13
Euro 34,7666
%-0.1
Altın 2.410,650
%-1
Bist-100 10.093,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olten Filarmoni sezonu açıyor

Olten Filarmoni sezonu açıyor

İzmir'in ilk özel orkestrası olan Olten Filarmoni Orkestrası, günümüzün en önemli ve yetenekli kemancılarından biri olan Daniel Röhn ile 2017-2018 konser sezonunu açacak.

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 10:18

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 4 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da başlayacak konseri Şef İbrahim Yazıcı yönetecek. Konserin ilk yarısında Çaykovski'nin en tanınmış eserlerinden biri olan Keman Konçertosu D major Op.35 ile Daniel Röhn dinleyicilere bir müzik şöleni yaşatacak. İkinci yarıya Wolfgang Amadeus Mozart'dan 41. Senfoni ile başlayıp; ikinci eserde ise İbrahim Yazıcı'nın ilk bestesi olan 4 Şarkı eserini Olten Filarmoni Orkestrası ile soprano Selva Erdener güçlü sesiyle yorumlayacak.

Dördüncü sezonunda olan Olten Filarmoni, her ay dünyaca ünlü solist ve şefleri konuk ederken özel projeler ile dünya müziğine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Sezon içinde; Olten Filarmoni Orkestrası için düzenlediği 'Concert of Surprises' adlı yeni sürprizli bir program ile Igudesman & Joo İzmirli müzikseverlerle bir kez daha buluşacak. Klasik müziğe Küba ritimlerini katan başarılı grup Klazz Brothers & Cuba Percussion, Cem Mansur şefliğinde baba-oğul obua-fagot ikilisi Renato-Leonardo Bizzotto, 'Sevgililer Günü Özel Konseri'nde Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sidorovaile Tangolar, Ola Rudner şefliğinde ve kendi jenerasyonunun en iyi genç çello sanatçılarından biri olan Alexey Stadler, Nisan Konserinde ise Zeynep Halvaşi solistliğinde 'Ege'den Rumeli'ye Türküler' programı ile türküler, İzmir'de ilk defa 20 balerin ve Olten Filarmoni Orkestrası'nın aynı sahneyi paylaşacağı Türk koreografisinin en önemli isimlerinden biri olan Uğur Seyrek kareograflığında Olten Filarmoni & Bale Projesi kapsamında bol ışıklı, müzikli ve danslı bir program ile 2017-2018 Sezonuna veda edecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.