Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ordudaki kara kutu konuştu

Ordudaki kara kutu konuştu

40 yıldır ihanet uykusunda olan FETÖ’nün içinde 22 yıl geçiren general itirafçı oldu

  • Ege Postası
  • 21.11.2016 - 07:22

Darbe soruşturması kapsamında ifadesi alınan 22 yıllık kurmay subay gizli tanık oldu, FETÖ’nün ihanetlerini bir bir anlattı. Gizli tanık ‘Sel’ görev yaptığı yerlerdeki paralelcileri isim isim fotoğraflarıyla savcıya açıkladı. 2014’te düşürülen Suriye uçağının örgüte bağlı pilotlar tarafından düşürüldüğünü, pilotların kurmaylıkla ödüllendirildiğini söyledi.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüttün ordudaki ‘kara kutuları’ arasında bulunduğu belirtilen ve 22 yıldır subay olan üst düzey bir kurmay asker gizli tanık oldu ve savcılığa çarpıcı bilgiler verdi. Gizli tanık “Sel” ifadesinde, 22 yıldır örgüt içerisinde bulunduğunu belirterek, “Bir abi ile tanıştım. Bana ‘seni fen lisesi ardından da askeri lise imtihanlarına çalıştırayım’ dedi, kabul ettim’’ diyen Sel, şunları anlattı: “Formları getiren ‘abi’ kendilerine bağlılığımı teste etmek için ‘Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker, kendini hoca efendi için feda eder misi? diye sordu. Evet dedim. 1994 yılında Kuleli Askeri Lisesi sınavında çıkacak 50 soruyu verdiler, kazandım.”

GÜLEN’İN ATLETİNİ VERDİLER

Askeri liseden sonra Hava Harp Okuluna geçtiğini ifade eden Sel, okul bittikten sonra İstanbul’da teğmen göreve başladığını dile getirdi. Gizli tanık, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da bir yıl korumalığını da yaptığını kaydetti. Sel, “Abiler bana evlenirken, Fetullah Gülen’in giyilmiş bir atletini beni koruyacağını söyleyerek hediye olarak vermişlerdi. Ben de özel günlerimde bu atleti giydim” ifadelerini kullandı. Gizli tanık askeri mahmede telsizini çaldırdığı için yargılandığı sırada ‘abilerin’ etkisiyle ceza almayarak kurmaylık almanın önünde engel oluşmadığını da itiraf etti.

‘4. LEVENT’TEN GELDİM’

Harp Okulunda görev yaptığı dönemde ‘abilerin’ talimatıyla kendi timinde bulunan ve FETÖ’ye karşı olan askerlere ağır cezalar verdiğini dile getiren gizli tanık Sel, MİT müsteşarının ifadeye çağrılması olayından sonra 2012’de yaşananlar nedeniyle bazı askeri öğrencilerin FETÖ’yü terk etmeye başladıklarını, yine ‘abilerin’ talimatıyla bu öğrencileri de cezalandırdıklarını anlattı. Gizli tanık Sel, İstanbul Harp Akademisinde 2 yıl görev yaptığını, akademide görevliyken 2014’te ABD’ye gittiğini ve örgüt elebaşısı Fetullah Gülen’i ziyaret ettiğini belirtti. Sel, “Gülen’in odasına girmeden önce nasıl davranmam gerektiği söylemişlerdi ve ‘Nereden geldiğin sorulursa Dört Levent’ten geldiğini söyle’ demişlerdi. İçeri girdikten sonra Gülen ‘Nereden geldiğimi sord? Ben de Dört Levent dedim. Gülen de ‘Allah muvaffak etsin’ dedi. Dört Levent’in anlamı askeri akademinin 4. Levent’te olmasından dolayıdır’’ bilgisini verdi.      

EŞİNE KPSS SORULARI VERİLMİŞ

İfadesinde gizli tanık Sel, 2009 KPSS’de örgüt abilerinin eşine soru verdiğini ve eşinin atandığını söyledi. Bu yıl Hava Kuvvetleri’ne alınacak uzman çavuşların, alım heyetinde görev aldığını dile getiren gizli tanık Sel, “Alımdan önce bir ‘abiyle’ buluştuk. Uzman çavuşluk aday bilgi formundan bazı adayları göstererek işaret ettiği kişilerin menfi olduğunu ve bunların kabul edilmemesi gerektiğini anlattı. Sınavda o adaylara düşük puan verdim ve kazanamadılar’’ itirafında bulunan Sel, “2006 yılından itibaren İstanbul Hava Harp Akademisinden mezun olan kurmayların büyük çoğunluğunun yüzde 90 oranında cemaatçi olduğunu tahmin ediyorum’’ iddiasında bulundu.

Suriye sınırında Suriye uyruklu bir savaş uçağının 2014 yılının Mayıs ayında TSK tarafından düşürüldüğünü anımsatan gizli tanık Sel, “Bundan birkaç ay sonra da bir helikopter düşürülmüştü. Uçağı ve helikopteri düşüren pilotlar sonradan kurmaylığı kazandı. İstanbul’da konuştuğum cemaat abisi bunların da cemaatten olduğunu bana söylemişti’’ bilgisini verdi.

PARALELCİLERİ FOTOĞRAFLARIYLA TEŞHİS ETTİ

Gizli tanık Sel, ‘’Ben kurmay bir üst rütbeli askerim. 22 yıldır da bu cemaatin içindeyim. Benim şahsi kanaatime göre bu silahlı kalkışma eyleminin benim gibi daha evvelden TSK bünyesine yerleştirilen FETÖ mensuplarınca planlandığını ve uygulandığını düşünüyorum’’ bilgisini verdi. Etkin pişmanlıktan yararlanmak amacıyla birçok itiraflarda bulunan gizli tanık Sel, görev yaptığı tüm illerdeki FETÖ’cü olarak bildiği subay-astsubay ile örgütteki ‘abi’ diye tabirlerin isimlerini savcılığa tek tek vererek, şahısları fotoğraftan da teşhis etti. Sel, ismini verdiği kişilerden birinin 15 Temmuz sonrası tutuklanan Akın Öztürk’ün emir subaylığını yaptığını öne sürdü. Gizli tanık 15 Temmuz sonrası telefonunda, bilgisayarında FETÖ ile ilgili bütün delilleri de yok ettiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.