Dolar 32,3943
%0.11
Euro 34,7877
%-0.01
Altın 2.396,980
%0.01
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman köylülerine keçi desteği

Orman köylülerine keçi desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Bakanlıktan desteğe devam

  • Ege Postası
  • 21.08.2017 - 10:55

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği İzmir ve Manisa’da toplam 16 aileye 133 adet saanen türü keçi ücretsiz dağıtıldı.

İzmir’de Orman Mahalleleri Orköy ile Kalkınıyor

Bakanlık daha önce İzmir’de süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara kredi desteğinde bulunmuştu. Şimdi de süt verimi performansı ile öne çıkan bir tür olan saanen keçileri Orköy kapsamında ailelere teslim edildi.

“Destek Vermeye Devam Edilecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca “2003-2016 yıları arasında 24 milyon TL’den büyük bir kredi desteği ile İzmir’deki vatandaşlarımızın ekonomik faaliyetlere katılımını teşvik ettik. Bu teşvik İzmir ve diğer illerimizde de devam edecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.