Dolar 32,2077
%0.02
Euro 35,0815
%0.21
Altın 2.535,900
%1.41
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özelleştirme krizinde Büyükşehir'den flaş karar

Özelleştirme krizinde Büyükşehir'den flaş karar

Alsancak'ta tren garına komşu TEKEL'e ait eski tesis binalarının bulunduğu araziyle ilgili yaşanan plan çıkmazında flaş bir gelişme daha yaşandı. Özelleştirme kapsamına alınan resmi tesis arazilerini ticaret ve konut yatırımlarına açan yeni planlara geçmişte dava açan Büyükşehir'den onay geldi. Özelleştirme krizinde Büyükşehir'den flaş karar

  • Ege Postası
  • 26.04.2017 - 10:51

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak’ta Cumhuriyeti tarihinin köklü kurumlarından TEKEL’E ait eski tesis arazilerinde süreç yeniden başa sardı.

MİLYARLARCA LİRALIK KAMU ARAZİLERİ TİCARETE AÇILDI

Konak ilçesinde trafiğin en yoğun olduğu alanlardan Alsancak Garı bitişiğindeki eski TEKEL arazileriyle ilgili plan çıkmazı farklı bir boyut kazandı. Geçmişte meslek odaları, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yargıya taşıdığı ve mahkeme tarafından iptal edilen imar planlarında yeniden değişikliğe gidildi.

ÖZELLEŞTİRME PLANLARINA BÜYÜKŞEHİR'DEN ONAY

Eski resmi tesis alanı ve üretim tesisleri geçtiğimiz ay Özelleştirme İdaresi tarafından tekrardan ticaret ve konut alanı ilan edildi. yoğunluk artışına gidildi. yatırımlarına açılarak yeni plan hazırlandı. Resmi gazetede yayınlanan bu değişikliğin ardından değeri milyarlarca lirayı bulan kamu arazilerinde hem yoğunluk artışına gidildi, hem de ticari yatırımlara açılmış oldu.

DANIŞTAY DEĞİŞİKLİĞİ İPTAL ETMİŞTİ

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satmadan önce değerini arttırmak için resmi tesis alanından çıkarıp ticari alana dönüştürülen Alsancak Spor Salonu arkasındaki Tekel binalarının imar plan değişikliği mahkemelik olmuştu. Konak Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ile birlikte Danıştay’da Özelleştirme İdaresi aleyhine imar planının iptali için dava açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu değişikliğe bu sefer onay verdi. Danıştay'ın 9 kat yapılaşma izni verilen ve toplamda 7 bin 700 metrekareyi bulan söz konusu araziyle ilgili 2010 yılındaki iptal kararının ardından da süreç böylece yeniden başa sarmış oldu. Özelleştirilen ve İzmir Sanat A.Ş. tarafından satın alınan, kültür merkezi inşa edileceği duyurulan araziye ilişkin planlar bir ay süresince itiraz, öneri ve görüşlere açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan planlara itiraz gelmediği takdirde kesinleşmesi ve bölgeye getireceği ek yük ve yoğunluk nedeniyle tartışma konusu olan yatırımın da start alması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.