Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Parayı verdi, ödülü kaptı: 63 bin liraya hatıra fotoğrafı

Parayı verdi, ödülü kaptı: 63 bin liraya hatıra fotoğrafı

Kurduğu 20 araçlık elektrikli otobüs filosu ve Buca'da hayata geçirdiği güneş enerji santrali ile Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği'nin (UITP) "Çevre ve Sürdürülebilir Gelişme Ödülü" alan ESHOT Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıl içerisinde kuruma toplam 55 bin liralık ödeme yaptığı ortaya çıktı Parayı verdi, ödülü kaptı

  • Ege Postası
  • 01.06.2017 - 11:31

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İstanbul, Eskişehir, Kayseri gibi illerin ardından çevreci ulaşım modeline geçerek elektrikli otobüs filosu kuran İzmir'in 17 Mayıs tarihinde Kanada'da düzenlenen uluslararası organizasyonda aldığı son ödül tartışma konusu oldu.   

ESHOT'a büyük onur!

ÖDÜL PARAYLA GELMİŞ

Toplam 96 ülkede bin 400'ü aşkın üyesi bulunan Belçika merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği (UITP) 15-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kanada'nın Montreal kentinde Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı düzenlendi. 9 yıl önce Türkiye'ye açılma kararı alan ve ülke çapında ulaşım alanında faaliyet gösteren 40'a yakın özel ve resmi kurumu yakından takip eden UITP, Kanada'daki konferans ve fuar etkinliğinde ESHOT'un elektrikli otobüs filosu ve güneş enerji santrali projesini ödüle layık gördü.

ÖNCE ÜYELİK VE FUAR KATILIM ÜCRETİ, SONRA PLAKET

Önceki hafta Kanada'da düzenlenen bu törende ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Ölçer'in Türkiye’nin Kanada Büyükelçisi Selçuk Ünal ve UITP Genel Sekreteri Alain Flaush’un elinden aldığı ödülün ise kurumun katılımcıların sundukları her proje karşılığında teşvik amaçlı verdiği plaket olduğu ortaya çıktı. UITP'nin hazırladığı ve 17 Mayıs'taki kapanış seremonisinde sunduğu 7 ana dalda ve 2 adet de özel ödülden oluşan asıl büyük listesinde ise Türkiye'nin ya da İzmir'in adı yer almadığı görüldü. Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği'nin kendi resmi sitesinde duyurduğu listeye göre, "En iyi Toplu Taşıma Stratejisi" Güney Afrika'nın Cape Town kentine verilirken, "Müşteri İlişkileri" alanında Filipinler, "Operasyon ve Teknik Uzmanlık" alanında İsveç, "Finans Yönetimi ve Örnek İş Modeli" alanında Brezilya, "Küçük Kentlerde Ulaşım İmkanları" alanında Danimarka, "Tasarım" alanında İngiltere, "Genç Liderlik" alanında Almanya ödüle layık görüldü. 7 büyük ülke haricinde, Paris'in raylı sistem ağı ve Moskova Metrosu da özel ödül sunulan kentler oldu.   

İZMİR ASIL 9 BÜYÜK ÖDÜLÜ KAÇIRDI

9 büyük ödülü kaçıran ve Kanada'daki organizasyonun kapanış seremonisine fuar katılımcısı sıfatı ile katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün aldığı söz konusu teşvik ödülünün faturası ise belediyeye tuzlu oldu. UITP'ye yıllık yaklaşık 60 bin lira aidat ödeyen ESHOT Genel Müdürlüğü'nün, geçtiğimiz yıl için 55 bin lira ödeme yaptığı belediyenin resmi raporlarına yansımıştı. Üyelerinden 2 bin 500 Euro ile 20 bin Euro arasında değişen tutarlarda aidat alan UITP'nin üst paketine üye olan ESHOT'un organizasyona katılım ve teşvik ödülü için harcadığı rakam bununla da sınırlı kalmadı.

63 BİN LİRALIK FOTOĞRAF!

Fuar ve konferanslara katılım için yaklaşık 2 bin Euro yani 8 bin TL daha kayıt ücreti ödeyerek İzmir'in temsili için harcama yapıldı. İZBAN ve İzmir Metro A.Ş.'nin de kayıt olduğu UITP'ye her yıl yüz binlerce liralık temsil ve tanıtım gideri harcaması yapılırken, ESHOT teşvik ödülünü alabilmek için yaklaşık olarak 63 bin liralık harcama yapmış oldu. Kanada'daki asıl büyük organizasyonun 17 Mayıs'taki kapanış seremonisinde, yani ödül törenindeki kent temsilcileri arasında yer alamayan ESHOT yönetiminin Türkiye’nin Kanada Büyükelçisi Selçuk Ünal ve UITP Genel Sekreteri Alain Flaush ile birlikte çekilen plaket fotoğrafı ise böylece yaklaşık 63 bin liraya mal oldu.

UITP, ESHOT'UN YANI SIRA 4 İLE DAHA ÖDÜL VERDİ

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği, organizasyonda İzmir'in yanı sıra; İstanbul, Konya, Kayseri, Edirne gibi illerin de ödüllendirildiğini belirterek şu bilgileri paylaştı: "UITP tarafından her iki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük toplu taşımacılık etkinliği UITP Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı 15-17 Mayıs 2017’de Kanada’nın Montreal kentinde düzenlendi. 84’den farklı ülkeden 2500’den fazla kongre delegesinin, 13000’den fazla fuar ziyaretçisinin katıldığı etkinliğin fuar kısmında 30 ülkeden 330 şirket ürünlerini sergilemiştir. Etkinliğe Türkiye’nin de önde gelen kentlerinden yüksek oranda katılım olmuştur. UITP Toplu Taşımacılık Ödülleri her 2 yılda bir toplu taşımacılık alanında başarılı projelerin teşviki amacıyla dünya genelinde düzenlenmektedir. 2017 yılındaki yarışmaya dünya genelinden 230 proje başvurusu gelmiştir. Projeler uluslararası bağımsız jüri kurulu tarafından önceden belirlenmiş kriterlere göre değerlendirilmiş ve uluslararası ve bölgesel kategoride kazanan projelere takdim Kanada’da gerçekleştirilmiştir. Türkiye’den bölgesel kategoride İETT Genel Müdürlüğü, ESHOT Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ulaşım AŞ ve Edirne Belediyesi projeleri ile ödüle layık görülmüştür."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.