Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polisten terör operasyonu

Polisten terör operasyonu

İzmir'de düzenlenen operasyonda, DEAŞ terör örgütü adına çatışma bölgelerine gidip kente dönen ve çatışma bölgelerindeki teröristlerle bağlantıyı sürdüren, İzmir'de eylem hazırlığında oldukları ileri sürülen 9 kişi yakalandı. Aramalarda, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e ait çok sayıda kitap da bulundu Eylem hazırlığındayken yakalandılar

  • Ege Postası
  • 05.02.2017 - 10:48

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü DEAŞ adına çatışma bölgelerine gittikten sonra İzmir'e dönen ve çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlarını kesmeyen şühelilerin İzmir'de yeni eylem hazırlığında bulunduğunu tespit etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla polis tarafından İzmir merkez ve Menemen'de 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen 9 kişi yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, 1 av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca ve Fethullah Gülen'e ait çok sayıda kitap ele geçirildi. 


EŞ ZAMANLI BASKINLAR

Öte yandan İzmir ile birlikte Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir ve Şanlıurfa başta olmak üzere çok sayıda ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı operasyonlar sürüyor. Operasyonda Ankara'da 60, İstanbul'da 18, Bursa'da 46, Şanlıurfa'da ise 150 kişi gözaltına alınırken, Konya'da da 75 kişi için gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Gözaltı sayısı her geçen dakika artarken, şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyet birimlerine götürüldü. Son olarak Gaziantep, Elazığ, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır ve Çorum'dan da operasyon haberleri geldi. Uluslararası haber ajansı AFP de DEAŞ'a yönelik büyük gözaltı operasyonunu abonelerine duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.