Dolar 32,4037
%-0.24
Euro 34,7867
%-0.06
Altın 2.409,680
%-0.54
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Nazif Akçalı hayatını kaybetti

Prof. Dr. Nazif Akçalı hayatını kaybetti

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazif Akçalı, 86 yaşında hayata veda etti.

  • Ege Postası
  • 06.05.2017 - 16:09

EÜ Senatosu eski üyelerinden ve İletişim Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazif Akçalı dün (cuma) kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Akçalı'nın Manisa'nın Gülbahçe Köyü Camisi'nde bugün ikindide kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği belirtildi. Hayatının son yıllarını Gülbahçe Köyü'nde sürdüren Prof. Dr. Nazif Akçalı evli ve üç çocuk babasıydı.

NAZİF AKÇALI KİMDİR'

1931 yılında Manisa Akhisar'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa'da, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Yüksek lisansını 'siyaset bilimi' ve yardımcı disiplin olarak 'uluslararası ilişkiler' alanında Fransa Grenoble Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yaptı. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını tamamladığı Grenoble Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde lisans öğrenimi de gördü.

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doçentlik, Ege Üniversitesi (EÜ) Basın Yayın Yüksekokulu'nda profesörlük unvanı aldı. EÜ BYYO'da Yönetim Kurulu Üyeliği, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanlığı, EÜ Senato Üyeliği, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Gazetecilik Bölüm Başkanlığı, Genel Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanlığı, EÜ İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Nazif Akçalı'nın 'Türkiye'de Dernekler ve Siyasi Partilerin Özgürlüğü', 'Siyasi Kuvvet Olarak Türkiye'de Tarım Kesiminin Etkinliği', 'Siyaset Bilimine Giriş' ve 'Çağdaş Siyasi Rejimler' adlı kitapları bulunuyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.