Dolar 32,2082
%0
Euro 34,8227
%-0.11
Altın 2.426,310
%-0.74
Bist-100 10.185,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Reyhanlı casusluk davasında karar!

Reyhanlı casusluk davasında karar!

Reyhanlı belgelerini sızdırmakla suçlanan Utku Kalı beraat etti.Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü patlamayla ilgili istihbarat belgelerini dışarı sızdırmakla suçlanan Jandarma Er Utku Kalı, Amasya'da Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşmasında beraat etti..

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 14:10
Hatay Reyhanlı’da, 11 Mayıs 2013 günü gerçekleştirilen ve resmi açıklamalara göre 52 kişinin can verdiği bombalı saldırılar öncesinde toplanan ve bir saldırı ihtimalinden haberdar olunduğunu gösteren belgeleri sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Utku Kalı beraat etti. Mahkeme Utku Kalı'nın beraatine, tutuklu kaldığı süre için tazminat isteminde bulunabileceğine karar verdi.
Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü patlamayla ilgili istihbarat belgelerini dışarı sızdırmakla suçlanan Jandarma Er Utku Kalı,  Amasya’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Bugün görülen davanın karar duruşmasında mahkeme, “Sanığın suçları işlediğine dair delil olmadığından beraatine, tutuklu kaldığı süre için tazminat isteminde bulunabileceğine" karar verdi.
Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013'te iki ayrı bombalı saldırı sonucu en az 52 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Saldırının hemen ardından, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, patlamalardan Esad yönetimi ve Suriye istihbaratını sorumlu tutmuştu.
Ancak Reyhanlı'daki katliam saldırısından 10 gün sonra, RedHack isimli hacker grubu, saldırılardan devletin haberdar olduğunu gösteren jandarma istihbarat belgelerini yayımladı. Yayınlanan resmi belgelere göre, güvenlik güçlerine 25 Nisan 2013 tarihinde yani saldırıdan 16 gün önce istihbarat gelmiş, ancak önlem alınmamıştı. 
Büyük yankı uyandıran bu belgeleri RedHack’e sızdırdığı gerekçesiyle o dönem Hatay'da askerlik hizmetini yapmakta olan er Utku Kalı tutuklanmıştı. Tutuklu kaldığı süre boyunca işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını söyleyen Utku Kalı'ya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 'travma sonrası stres bozukluğu ve intihar eğilimi' teşhisi konulmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.