Dolar 32,3342
%-0.01
Euro 34,8237
%0.04
Altın 2.406,000
%0.52
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rüya Vadisi’ne gün doğdu

Rüya Vadisi’ne gün doğdu

Bakımsızlıktan çürüyen ve büyük oranda kullanılamaz hale gelen Buca Yedigöller Vadisi sonunda kurtuluyor. Gölleri kuruyan ve madde bağımlıları tarafından tahrip edilen park İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından elden geçirilerek tepeden tırnağa yenilenecek. Büyükşehir Yedigöller’i kurtaracak

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 10:50

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ortak çalışma sonrasında 2004 yılında hizmete açılan ve Buca'nın prestij mekanı olan Yedigöller, nihayet kötü kaderinden kurtuluyor.

YEDİGÖLLER İÇİN FLAŞ GELİŞME

Bolu Abant'taki Yedigöller'den esinlenerek İzmir'in Buca İlçesi'nde İzkent ile EVKA arasında bulunan kurumuş dere yatağındaki 100 bin metrekare genişliğindeki doğal vadiye 12 yıl önce Yedigöller yapıldı. Ancak son dönemde bakımsızlıktan çürüyen ve dökülmeye başlayan dev rekreasyon alanının eski halinden eser kalmadı. Şelaleleri kuruyan ve yapıldığı dere yatakları yıkılan Yedigöller, dinlenme ve eğlenme amacıyla gelen bölge halkının da başlıca şikayet konusu olunca, ilçe belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEV TESİSİ KURTARACAK HAMLE

İki belediye parkı kurtarmak ve yeniden cazibe merkezi haline getirmek için ortak çalışma yürüterek, tadilat hazırlıklarına başladı. Yeşil alanları büyük ölçüde kuruyan, seyir terasları ve heykelleri de büyük oranda hasar gören dev tesis için kapsamlı bir yenileme çalışması yapılacak. 8 Eylül’de parkın tadilatı için ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yedigöller’i yepyeni çehresiyle yeniden halkın kullanımına sunacak.

PARKTA NELER YAPILACAK'

Tadilat projesi kapsamında, parka adını veren yedi adet gölet ve rekreasyon alanı içerisinde kapatılmış vaziyetteki tesis binaları yenilenecek, alandaki yıpranmış oturma grupları, kent mobilyaları, ahşap döşemeler ve kaldırımlar, çocuk oyun alanları da elden geçirilecek. En geç Ekim başında başlaması planlanan tadilat ve yenileme çalışmaları toplam 7 ay sürecek. Yedigöller Rekreasyon Alanı 2018’in yaz aylarında hizmete açılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.