Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sabancı suikastı sanığı: Cezaevinde infaz edileceğim söyleniyor

Sabancı suikastı sanığı: Cezaevinde infaz edileceğim söyleniyor

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadesinin alınması ardından İstanbul'a gönderildi. "Neyle suçlandığımı bile bilmiyorum. cezaevlerinde infaz edileceğim söyleniyor" diyen Akkol çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İsmail Akkol'un, Özdemir Sabancı suikastıyla ilgili olarak hakkında açılan davanın zamanaşımı nedeniyle düşmesine 1 yıl 1 ay 26 gün kala yakalandığı ortaya çıktı. Sabancı cinayeti sanığı Akkol çelik yelekle getirildi

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 10:11
Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorgusunun tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilmesine karar verildi.

"SABANCI SUİKASTI ZANLILARI SUSMA HAKKINI KULLANDILAR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Akkol ve Adıyaman, bu sabah İzmir'e, buradan da Özdemir Sabancı suikastı ile ilgili sorgulanmak ve haklarında işlem yapılmak üzere İstanbul'a götürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Aydın Söke'de yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, saat 09.20'de zırhlı polis aracıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Akkol ile Adıyaman'ın bulunduğu zırhlı araca, 3 sivil polis aracı da eşlik etti. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ı taşıyan araç cezaevi araçlarının girdiği bölümden içeri alındı.

AKKOL: CEZAEVİNDE İNFAZ EDİLECEĞİM SÖYLENİYOR
Sabancı suikastı davası faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol için duruşma savcısı tutuklanmasını talep etti.

Akkol duruşmada, “3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum” iddiasında bulundu.

TUTUKLANDI
Mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi.  

İsmail Akkol, Sabancı suikastinden tutuklandı.  



ZAMANAŞIMINA UĞRAR MI
Aydın Söke'de önceki gün gözaltına alınan, Özdemir Sabancı suikastının zanlılarından İsmail Akkol hakkında, Sabancı cinayetiyle ilgili olarak açılan davanın henüz zamanaşımına uğramadığı, zamanaşımı sürecinin yaklaşık 14 ay sonra tamamlanacağı anlaşıldı. 

İstanbul 4. Levent'teki Sabancı Center'da 9 Ocak 1996 günü gerçekleştirilen suikastın ardından, zanlılardan Fehriye Erdal Belçika'ya, İsmail Akkol Yunanistan'a kaçmış, tetikçilerden Mustafa Duyar ise yakalanarak tutuklanmıştı. Aynı yıl mart ayında ikisi firari üç sanık hakkında "anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açıldı.

Sanıklardan Mustafa Duyar, 1999 yılında, tutuklu bulunduğu Afyon Kapalı Cezaevi'nde, halen tam olarak aydınlatılamamış bir şekilde öldürüldü. Haklarında defalarca kırmızı bülten çıkarılan Fehriye Erdal ve İsmail Akkol ise hiç yakalanamadı.

Türkiye'nin İsmail Akkol hakkında son olarak 1 ay önce kırmızı bülten talebinde bulunduğu ve bu başvuruda Interpol'e "davanın 28 Mart 2017'de zamanaşımına uğrayacağı"nın bildirildiği ortaya çıktı.

Habertürk gazetesinden Hayati Arıgan'ın haberine göre, zamanaşımı süresinin bu tarihte dolmasının nedeni iddianamenin kabul edilme tarihi... Davayla ilgili iddianame 27 Mart 1997'de kabul edildi ve "kesintisiz 20 yıl" olan zamanaşımı süresi de bu tarihten itibaren başladı.

Bir başka deyişle Akkol, Özdemir Sabancı suikastıyla ilgili olarak hakkında açılan davanın zamanaşımı nedeniyle düşmesine 1 yıl 1 ay 26 gün kala yakalandı.

Akkol'un avukatı Oya aslan ise Aydın'da yürütülen soruşturmanın Sabancı suikastıyla ilgisi bulunmadığını ve müvekkili hakkında kesinleşmiş hapis cezası olmadığını söyleyerek, "Süreç 20 yılı buldu zamanaşımı olabilir" demişti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.