Dolar 32,2746
%0
Euro 35,0960
%0.03
Altın 2.469,390
%0.13
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisarlı çocuklar çok şanslı

Seferihisarlı çocuklar çok şanslı

Seferihisar Belediyesi, 19 Mayıs Parkı ve Çocuk Belediyesi’nin bahçesini de kapsayan tesisin yapımına başladı. Üç buçuk dönüm arazide yapımına başlanan tesis, birçok ilki de beraberinde getirecek. Bir parktan fazlası

  • Ege Postası
  • 28.09.2017 - 10:52

4 ahşap atölye, 100 metrekarelik üstü kapalı tiyatro sahnesi, 2 kulis odası, 12 yaş grubu minik futbol ve basketbol sahası, sokak satrancı, engelli oyun parkuru, engelli salıncak, top havuzu, 3 ayrı bölgede dinleme alanı, bünyesinde ofislerin de yer alacağı projeye bir de sera yapılacak. Tarım okulunun ilk temeli olacak serada öğretmenler eşliğinde çocuklara tarım dersleri verilecek. Tesiste 7 gün 24 saat güvenlik olacak, aileler çocuklarını büyük bir rahatlıkla bırakabilecek.

Çocuk Belediyesi’nde eğitimlere katılan çocuklar, eğitimlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilecek. Mevcut ağaçların korunduğu tesis, daha çok yeşillendirilecek görsel açıdan da zenginleştirilip, çok güzel bir dış görünüşe sahip olacak.

TAMAMLANMASI İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bizleri çok heyecanlandıran bir projeye başladık. Çocuk Belediyemizde şu an 700 çocuk eğitim alıyor. Bu tip tesisler, bütün gelişmiş ülkelerde var. Çocukların eğitimine destek vermek, yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları birer dünya vatandaşı olarak yetişmelerine katkı koymak için şartlarımızı zorluyoruz. İşte bu proje de aynı böyle bir proje. Yaklaşık bir buçuk milyon liraya mal olacak. Bittiği zaman herkesin görmek isteyeceği, yemyeşil bir alan ve çocuklara özel kullanım alanlarıyla çok özel bir tesisi ilçemize kazandırmış olacağız. Muhteşem bir görsele sahip olacak tesisimiz hem Seferihisar hem de tesisin çevresinde yaşayan vatandaşlarımıza katkı değer sağlayacak. Seferihisar’da yaşayan çocuklarımızı ayrıcalıklı kılacak projemizin tamamlanması için sabırsızlanıyorum” dedi.

SONBAHARDA TAMAMLANACAK

Seferihisar Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı proje, ihale aşamasının ardından yapımına başlandı. Tamamen çocuklara hizmet verecek projenin kasım ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.