Dolar 32,2558
%0.05
Euro 34,7672
%-0.02
Altın 2.413,690
%0.18
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan, Cumhurbaşkanı'nın mitingine çağrıya tepki

Sendikadan, Cumhurbaşkanı'nın mitingine çağrıya tepki

UŞAK Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın kentte yapacağı toplu açılış törenine kamu görevlilerinin katılımının uygun olacağını belirtti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Burak Yavaş, kararı eleştirip okullarda yaşanabilecek olası bir olumsuzluğun sorumluluğunu kimin alacağını sordu.

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 10:51
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştireceği toplu açılış ve halka sesleniş için hazırlıklar sürüyor. Meydan Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu bayraklarla süslendi. Mitinge katılım için de Uşak Valiliği'nin geçen 22 Mayıs Cuma günü Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı İl Birimleri, Valilik içi birimler ve sivil toplum kuruluşlarına "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı toplu açılış programına kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve diğer kamu görevlilerinin katılımının uygun olacağı değerlendirilmektedir" şeklinde resmi yazı gönderdiği öğrenildi. Aynı yazıda Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne de bilgilendirme yapıldı.

EĞİTİM- SEN UŞAK'TAN TEPKİ 

Valiliğin çeşitli kurumlara gönderdiği yazıya Eğitim Sen Uşak Şubesi'nden tepki geldi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Şube Başkanı Burak Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletin imkanlarıyla illeri gezip toplu açılış adı altında AK Parti'nin mitingini yaptığını söyledi. Yavaş, "Uşak Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün göndermiş olduğu resmi yazıda devlet memurları ve kamu çalışanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uşakta yapacağı halka hitap ve toplu açılış töreni katılmaları istenmiştir. Bu da 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin demokratik ve adil olmadığını gösteren en belirgin kanıtıdır. Eğitim emekçileri iktidar partisinin ücretli köleleri değildir. Kamu emekçilerini ve öğrencileri bu mitinglere çağırıp muhalefet partilerine ve muhalif bütün kesimlere hakaretler etmek hangi etik kurallarla ifade edilebili? Böyle bir yazının gönderilmesi etik değildir. Kamu görevi süreklilik gerektirir. Yarın Uşak'taki tüm okullarda eğitim var ve dersler devam etmektedir. Eğer derslere öğretmenler ve kamu görevlileri katılmayacaklarsa okullarda bulunan öğrencilerimizin halleri ne olacaktı? Okullarımızdaki kamu çalışanları, Cumhurbaşkanı programına gittiklerinde okullarda meydana gelebilecek kaza veya bir yaralanma olduğunda o öğrencinin vebalinin kime kalacağını bizler merak ediyoruz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.