Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel, itfaiyecileri dinledi

Sertel, itfaiyecileri dinledi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, İtfaiye Haftası nedeniyle Bornova Evka-4 ve Bornova Kampüs itfaiye gruplarını ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 15:03
CHP Milletvekili Adayı Atila Sertel'e sorunlarını ileten itfaiyeciler, teşkilatın yüzlerce yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen itfaiyeciliğin yasal olarak meslek olarak kabul edilmediğini söyledi. Memur olmalarına rağmen devlet memurlarının yararlandığı bazı haklardan faydalanamadıklarını belirten itfaiyeciler, "İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesini ve sınıf verilmesini talep ediyoruz. Kanunda itfaiyecilik meslek olarak tanımlanmıyor. Devlet memuruyuz ama tüm haklardan yararlanamıyoruz. Örneğin; yüksekokul mezunu itfaiye memuru 1'in 4'ünden maaş alıyor ama kadrosu 5'ten aşağı inmiyor. Tüm devlet memurları 3'ncü dereceye indiğinde yeşil pasaport alabiliyor. İtfaiyeciler bu haktan yararlanamıyor. Sosyal demokrat belediye başkanlarının Tüm-Bel-Sen ve Yerel- Sen ile sözleşme takviyeleri olmasa itfaiyeci çok zor durumda. Örneğin Büyükşehir Belediyesi 900 lira sosyal denge tazminatı veriyor. Bu sözleşmeler sayesinde biraz nefes alıyoruz" diyerek sorunlarını aktardı. 

İLK ÖNERGE ONLAR İÇİN
Tüm itfaiye teşkilatının haftasını kutladığını belirten Atila Sertel, önemli ve riskli mesleklerden birini yapan itfaiyecilerin gerekli yasal haklara ve statüye kavuşması için girişimde bulunacağını belirtti. Meclis'e girdiğinde vereceği ilk soru önergesinin bu yönde olacağını belirten CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, “Meclis'e gittiğimizde vereceğim önerge ile itfaiyeciliğin meslek sayılması ve diğer ülkelerde olduğu gibi yüksek yaşam standartlarına kavuşması için gerekli mücadeleyi vereceğim. Canları pahasına görev yapan itfaiyecilerimiz gerekli yasal statüye ve haklarına kavuşmalıdırlar" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.