Dolar 32,3550
%-0.39
Euro 34,7109
%-0.27
Altın 2.397,640
%-1.03
Bist-100 10.154,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan zirve değerlendirmesi

Sındır'dan zirve değerlendirmesi

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Belediye Başkanları zirvesinde yerel yönetimlerin sorunlarına genel merkezin çözüm desteği sağlamak için çalışmalar yürüttüğünü, bilgilendirme ve destek birimleri kurulduğunu söyledi. Yerel yönetimlerin gelir sorunları masaya yatırıldı

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 11:36

YAĞMUR UYGUR - EGEPOSTASI / Başkent'te, Başkanlar Zirvesi sonrası değerlendirme yapan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, belediyelerin mali durumlarının bir kıyaslama ve değerlendirmesinin yapıldığını söyledi.

Sındır, "Mali konularla ilgili belediyelerde kıyaslama yapıldı. Belediyelerin mali durumlarını, daha sağlıklı işler pozisyona getirmek adına yerel yönetim birimimizin bir çalışması var. Aslında Türkiye'de CHP'li belediyelerin yaptığı, sosyal belediyecilik anlayışı ile ortaya koydukları çalışmaların özellikle sosyal, kütürel, sanatsal, kent kimliği ve kültürel dönüşüm ve çağdaşlık adına kıyaslanmayacak düzeyde üst seviyelerde olduğu ifade edebiliriz" dedi.

ENERJİ KOOPERATİFLERİ KURULACAK

Özellikle yerel yönetimlerde yenilenebilir enerj kaynaklarının kullanımı ve yönetimi açısından çalışmalarla ilgili birimler kurulduğunu belirten Genel Sekreter Sındır "Yerel yönetimlerde yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji kooperatifleri hakkında  Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın ve ekibi bir sunum yaptı. Genel Merkezimizce Türkiye'de yerel yönetimler olarak üzerimize düşen önemli bir görev olduğu anlayışından hareketle enerji kooperatiflerinin kuruluş yöntemi konusunda bilgi ve destek veriyoruz. Bu konuda bir birimimiz de var. Bundan sonraki süreçte bir çok yerel yönetimde belediyelerimizin bu konu üzerinde yoğunlaşan ve gittikçe yaygınlaşan bir çabaları olacaktır" diye konuştu. 

"GELİR SORUNLARI MASAYA YATIRILDI" 

Belediyelerin sorunlarının masaya yatırıldığını söyleyen Sındır gelir dağılımı konusunda sorunların ağırlık kazandığını söyledi. Sındır,"Belediyelerin gelir sorunları masaya yatırıldı. Yaz mevsiminde nüfusu 5 kat artan belediyelerimiz var. Onların da bu gelir gider durumlarına bağlı mali bütçe finans sorunları var. Bunlar konuşuldu tartışıldı. Büyükşehir belediye kanunudan gelen sıkıntılar ifade edildi. Belediyeler arasında bilgi alışverişi sağlandı. Çok verimli geçti. Bu işin sosyal yönü de başkanların bir arada kaynaşması, toplantı aralarında bir arada fikir paylaşımları bizim için çok önemliydi.  Proje sorun ve sıkıntılarını paylaşmaları sosyal bir etkileşim yarattı" ifadelerini kullandı.

"MORAL DEPOLADIK"

Sındır bu tür toplantıların moral deposu olduğuna da dikkat çekerek "Başkanlarımız biraz daha kendileri dışında olan çalışmalarla ilgili iletişim kurdu. Genel Merkez'in belediyelerin mali yapılarıyla ilgili ciddi çalışmaları var. Mali durumlarının  takip edilerek yönlendirici ve iyileştirici bir fonksiyonu var. Toplantılarımızın sadece yerel yönetimlerimize değil, oralarda ikamet eden o kentin insanları ve ihtiyaçlarına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.