Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7793
%-0.03
Altın 2.394,640
%-0.09
Bist-100 10.241,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıra Körfez'in öbür yakasında! 6 iskele de Karşıyaka’ya!

Sıra Körfez'in öbür yakasında! 6 iskele de Karşıyaka’ya!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe kıyılarına inşa ettiği 5 yeni ahşap iskelenin ardından rotayı Karşıyaka’ya çevirdi. İnşaata başlamak için gün sayan Büyükşehir Belediyesi, Alaybey ile Bostanlı arasında 6 iskele kazandıracak. Göztepe'ye var da Karşıyaka'ya yok mu'

  • Ege Postası
  • 22.09.2016 - 10:20

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü Alaybey ile Bostanlı arasında yapılması planlanan 6 yeni ahşap iskeleyle ilgili son aşamaya gelindi. Karşıyakalılar 2017 yılı içinde nostaljik iskelelerine kavuşacak.

KARŞIYAKA HALKI İSTEDİ, BELEDİYE YAPACAK

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde inşa edilen ve vatandaşlardan takdir toplayan İzmir’in yeni ahşap iskeleleri körfezin diğer yakasına da tanışıyor. Karşıyaka halkından gelen talepleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ile Bostanlı Vapur İskelesi arasındaki 5 kilometrelik sahil şeridinde 6 adet ahşap iskele yapma kararı aldı. Halkın yoğun olarak kullandığı ve vatandaşlardan büyük rağbet gören sahil bandını zenginleştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, proje için öncelikle izin talebinde bulundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden kıyı kullanım izinlerini alan ve bürokratik işlemleri tamamlayan belediye, sahilde konumlandırılacak 6 adet iskelenin yerlerini de belirledi. Buna göre, Bostanlı Vapur İskelesi ile Karşıyaka Nikah Sarayı arasında 2 tane, Nikah Sarayı ile Karşıyaka Vapur İskelesi arasında 2 tane ve Karşıyaka Vapur İskelesi ile Alaybey Tersane arasında da 2 tane iskele yapılacak. Kıyıya renk katacak yatırım için proje hazırlıkları sürerken, yapım çalışmalarının ise 2017 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

YAKLAŞIK 2 MİLYON LİRA HARCANACAK

6 nostaljik iskele için geçtiğimiz haftalarda proje ihalesine çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin ilerleyen günlerde yapım ihalesine çıkarak ilk kazmayı vurması bekleniyor. Yapılacak 6 iskele, Göztepe’dekiler gibi 5 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğunda ahşap tipte olacak. Çevresine korkuluklar, içerisine de seyir alanları ve kent mobilyaları yerleştirilecek iskeleler temalarla zenginleştirilecek. Söz konusu iskeleler için tahmini proje bedeli ise 2 milyon lira olarak planlandı.

200 GÜNDE TAMAMLANAN PROJEYE 425 GÜNDE ONAY GELMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında kentin tarihinde yer eden nostaljik ahşap iskeleler için ilk durağı Göztepe’de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı olmuştu. Karataş'tan Üçkuyular'a kadar 5 ahşap iskele inşa etmek için başkent Ankara’dan onay isteyen Büyükşehir Belediyesi bir yıldan fazla süre beklemek zorunda kalmıştı. Toplam 200 günde tamamlanan ve Göztepelilerin kullanımına sunulan yeni iskeleler için 425 gün boyunca onay bekleyen Büyükşehir Belediyesi, bu sefer aynı izin çilesiyle karşılaşmadı ve bürokratik süreci hızla aştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.