Dolar 32,3621
%-0.37
Euro 34,6962
%-0.32
Altın 2.390,400
%-1.33
Bist-100 10.170,00
%1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu ve Yıldız'ın hedefinde sendika

Soylu ve Yıldız'ın hedefinde sendika

İzmir'de ulaşımda çileye yol açan İZDENİZ grevi, Radyo Egepostası'nda Birol Soylu ile 10. Köy programında ele alındı. PM üyesi Özkan Yıldız'ı konuk eden Soylu, "Grev haktır ama kötü niyetli ellerde, kötü niyetlerine malzeme yapılmamalıdır" dedi. Birol Soylu ile 10. Köy'de gündem İZDENİZ grevi

  • Ege Postası
  • 29.07.2017 - 16:48

EGEPOSTASI  -  Radyo Egepostası'ndaki programında İZDENİZ grevini gündemine alan Birol Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrı yaptı. Sendikanın büyükşehire teklif bile vermediğini bildiğini söyleyen Soylu, "Ancak İzmir halkı sıkılmaya başladı" dedi. 

Birol Soylu ile 10. Köy programında CHP PM üyesi Özkan Yıldız'ı konuk eden Birol Soylu, İZDENİZ grevini değerlendirdi. "Bu hükümet 81 vilayette herkesin hükümetidir. Bu çifte standarta bir son verilsin. Eğer OHAL kapsamında Metal-iş’e, DİSK’e grev izni vermiyorsan buna da vermeyeceksin" diyen Soylu, "Ben greve karşı değlim. Bir daha söylüyorum altını çizerek söylüyorum. Anayasal bir haktır. Grev haktır, grev olmalıdır ama kötü niyetli insanlara kötü niyetli ellerde, kötü niyetlerine malzeme yapılmamalıdır" dedi. 

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocağolu’na da sesleniyorum" diyen Soylu, "Biliyorum sendika gelip size teklif bile vermedi sayın Başkan ama İzmir halkı sıkılmaya başladı. Bunu çıkıp biz anlatıyoruz. Belki eksik anlatıyorum ama bilemiyorum bunun doğrularını lütfen çıkıp İzmir halkına açıklamasını rica ediyoruz" diye konuştu. 

İzmir halkının bu grevde gerçek sorumluları bilmesi gerektiğini vurgulayan Soylu, şunları söyledi: 

"İZDENİZ dediğimiz zaman ben de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 4 sene Genel Müdürlük yaptım. Orada çalışan temizlikçiye, oradaki gişe görevlisine hepsine muhakkak ki muhakkak iyileştirilme şart. O arkadaşların emeğine içsel itirazımız yok. İtirazımızı lütfen iyi anlayın. Kaptanlarımız oralama 6-7 bin lira maaş alıyor daha da fazla alsınlar. Özel sektörde de 10 bin lira alıyorlar. Ayrı bir konu. Ortalaması her işin bir karşılığı var. Kaptan olmak da kolay değil. Onlara da saygılarımı sunuyorum. Ancak bu sene çıkan yasa ile kaptanların maaşından yüzde 18 KDV kesiliyordu, artık bu KDV kesilmiyor. Hiç bir yere gitmeden zaten yüzde18 zam otomatik olarak oldu. Diyelim ki yüzde 10 da buradan alsa yüzde 30’a tekabül ediyor. Neyin kavgası bu, neyin savaşı bu. İzmirliler lütfen bu arada belediyemizi eleştirdiğimiz zaman eleştiriyoruz, sahip çıkacağımız zaman da sahip çıkalım. Burada sahip çıkılması gereken bir durum hissediyorum, bundan rahatsızlığımı dile getiriyorum."

HÜKÜMET YANLISI SENDİKALAR

CHP PM üyesi Özkan Yıldız da "Bunlar sendika değil hükümet yanlısı sendikalar" sözleriyle sendikaya yüklendi. İzmirlilere bir hatırlatma yapmak istediğini vurgulayan Yıldız, "Hiç bir AKP’li belediyede sendikanın greve götürdüğünü gördünüz mü' Ben bu sendikayı da sendika olarak görmüyorum zaten. Bu TÜRK-İŞ'in bizim adalet yürüşümüze ilişkin bir tek cümle ettiğini duydunuz mu' TÜSİAD başkanının bir cümlesi oldu, sadece bu yürüyüşü haklı buldu. Ne TÜRK-İŞ’in ne TOBB ne KESK’in, bunlar en büyük sendikalar, bunlardan bir söz göremedim. Bu sendikalar sendikacılık yapmıyor bu sendikalar tamamen hükümet yanlısı sendikalar. Sadece CHP belediyelerini abluka altına almak, başarısız kılmak, onları kamuoyu önünde zayıf göstermek istiyorlar. Böyle bir sendikacılık olabilir m? Kabul edilebilir ? Bunları sendika olarak görümüyorum hükümetin aracı olarak görüyorum. İzmirliler’de bunu böyle görsünler" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.