Dolar 32,3966
%0.05
Euro 34,5622
%-0.07
Altın 2.383,060
%0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: 'Cumhurbaşkanını yargılanabilir kılıyoruz'

Sürekli: 'Cumhurbaşkanını yargılanabilir kılıyoruz'

Yeni Hükümet Sisteminde Cumhurbaşkanının attığı her imzadan sorumlu olacağını söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Cumhurbaşkanını yargılanabilir kılıyoruz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 15:01

Yoğun referandum mesaisine Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde devam eden Sürekli, ilk olarak AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin ile birlikte Gazi Esat Yaz’ı evinde ziyaret etti. Sürekli daha sonra Kazım Dirik Mahallesindeki ev ziyaretinde vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa referandumu hakkında soruları yanıtladı.

Programın ardından Küçükpark’ta kafe esnafıyla buluşan Sürekli tek tek sorunları dinleyerek yanıt arama noktasında istişarelerde bulundu. Bornova programının ardından Kemalpaşa’da AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde esnaflarla buluşan Sürekli daha sonra Atatürk Mahallesinde kahvehane ziyaretiyle programına devam etti. Kemalpaşa mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Sürekli, özel bir televizyon kanalında yayınlanan canlı yayına katılarak AK Parti’nin referandum çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Sürekli, günün son programında Kemalpaşa’nın Yukarı Kızılca ve Aşağı Kızılca Mahallelerinde kahvehane ziyaretlerinde bulundu.

“GÜÇLÜ İKTİDAR GÜÇLÜ TÜRKİYE”
Kemalpaşa Atatürk Mahallesinde gerçekleştirdiği kahvehane ziyareti sırasında yönetimde çift başlılığın yıllarca Türkiye’yi zora soktuğunu dile getiren Sürekli, “Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yetkileri birleştiriliyor ve Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Bu sayede Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında geçmişte yaşanan türden siyasi gerilim ve krizler tarihe karışıyor. Artık Milli Güvenlik Kurulunda anayasa fırlatma ve bunun gibi demokrasi dışı hareketler yaşanmayacak. Daha istikrarlı olduğunu her maddesinden anlayabileceğimiz bu yönetim sistemi sayesinde karar mekanizması da hız kazanacak. Hızlı karar demek hızlı icraat demek, reformlar yapan bir yönetim modeli demektir” diye konuştu.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanına verilen yetkilerin gözü kapalı verilmediğini, Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar sorumlu tutulacağının altını çizen Sürekli, “Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı denetlenemiyor ve soruşturulamıyor. Vatana ihanet suçu dışında yargılanamayan Cumhurbaşkanını yeni anayasa ile soruşturulabilir ve yargılanabilir kılıyoruz. Ayrıca verdiği her vaatten ve attığı her imzadan sorumlu olacak olan Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açıldığında erken seçim kararı alamıyor” dedi.

“HERKES KENDİ İŞİNİ YAPACAK”
Kuvvetler ayrılığı ilkesinin en yaşanabilir döneminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle geleceğini kaydeden Sürekli şöyle devam etti; “Millet bir sandıkta iki iş yapıyor. Meclisi, vekilleri bir de ülkeyi yönetecek olanı seçiyor. Ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı, kanunları yapacak olan da milletvekilleridir. Seçilen Cumhurbaşkanını denetleyecek de yine milletin vekilleridir. Yapılacak bu değişiklikle yasama, yürütme ve yargı tam anlamıyla birbirinden ayrılacak ve herkes kendi işini yapacak. Meclis asıl işi olan yasama görevini yerine getirecek böylece daha etkili işlere imza atacak. Bunun yanında hükümet yürütme görevini icra edecek. Kısacası herkes kendi işini yapacak”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.