Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: 'Manşetlerle hükümet kurdular'

Sürekli: 'Manşetlerle hükümet kurdular'

Sürekli, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir hukuk garabeti yaşandığını anımsatarak, “O dönemde AK Parti’ye, milletin partisine Cumhurbaşkanlığı seçimi yaptırmadılar” dedi. AK Partili Sürekli'den 2007 çıkışı:

  • Ege Postası
  • 01.04.2017 - 13:04

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli referandum çalışmalarına Selçuk ve Tire ilçelerinde devam etti. Güne memleketi Selçuk’ta esnaf ziyaretiyle başlayan Sürekli daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Selçuk Devlet Hastanesine bağlı 6 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Sürekli, Belevi Mahallesinde vatandaşlara kahvehane toplantısında hitap etti.

Sürekli'den Bayraklı Şehir Hastanesi açıklaması

Selçuk ziyaretlerinin ardından Tire’ye geçen Sürekli, Bahariye Mahallesi Muhtarını ve ardından esnafı ziyaret etti. Daha sonra Küçük Sanayi esnafını ziyaret eden Sürekli burada yaptığı konuşmada 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun Türkiye için önemine dikkat çekti. Tire’nin kanaat önderlerinden Akif Sezen’i işyerinde ziyaret eden Sürekli, esnaf odalarıyla da bir araya geldi. Yerel bir gazeteyi ziyaret ederek sosyal medyada canlı yayın gerçekleştiren Sürekli, buradaki programının ardından Eğitim Bir-Sen’in düzenlediği istişare toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi aktardı. Sürekli, günün son programında Atatürk Mahallesinde Toplu Konut Bölgesinde oturan vatandaşlarla bir araya geldi

Sürekli: Halk Cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek

Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil önünü açmak için kullanıldığının altını çizen Sürekli, “Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. Öncelikli olarak istikrar, kalkınma için mutlaka tek başına iktidar şart. Artık yüzde 30-35’ler ile iktidar devri kapanıyor. Millet sandığa gidecek, kime oy verecekse yüzde 50 ve daha yukarı oy verecek. Yüzde 50’nin altında kimse seçim kazanamayacak. Yani oy verenlerin sayısının yarısından bir fazlası oy alan Cumhurbaşkanı seçilecek” diye konuştu.

“MANŞETLERLE HÜKÜMET KURDULAR”

Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye’nin maalesef sürekli sorunlarla ve krizlerle uğraştığını belirten Sürekli, “Medya, geçmişte bu ülkede manşetlerle hükümet kurdurttu, manşetlerle hükümetleri indirtti. Otel odalarında milletvekili pazarlıkları yapıldı. Çok partili hükümetler ülkenin derdine çare üretemediler, dertlerine dert ilave ettiler.” diye konuştu.

Muhtıralarla hükümetlerin yıkıldığını ve kurulduğunu, darbelerle seçilmiş hükümetlerin iş başından uzaklaştırıldığını anlatan Sürekli, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Başbakan ve Cumhurbaşkanları arasındaki krizlerde ülkenin hep kaybettiğini belirtti.

“ÜLKEMİZİN ÜZERİNE GELDİLER”

Son 14 yılda AK Parti’nin bir yandan kalkınma, büyüme ve hizmet için çalıştığını, bir yandan da engellerle uğraştığını vurgulayan Sürekli, “Cumhurbaşkanı seçelim, dedik, ‘olmaz seçemezsiniz.’ 367 icadıyla önümüzü kestiler, darbe senaryoları hazırladılar, Balyoz, Ergenekon’la halkın iradesini engellemeye çalıştılar, muhtıra verdiler. Ulusal ve uluslararası basınla sürekli üzerimize geldiler.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.