Dolar 32,3176
%-0.06
Euro 34,8564
%0.13
Altın 2.406,690
%0.55
Bist-100 10.283,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den Arnavutça ve Boşnakça açıklaması

Sürekli'den Arnavutça ve Boşnakça açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı “Yaşayan Diller ve Lehçeler" programı kapsamında Arnavutça ve Boşnakça dillerinin seçmeli ders olarak seçilebileceğini söyledi. AK Partili Sürekli: Son başvuru 7 Mart

  • Ege Postası
  • 03.03.2017 - 12:57

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, ortaokullarda 2018 yılından itibaren başlayacak programdan yararlanmak isteyen öğrencilerin 7 Mart’a kadar bulundukları okul müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Varol, Arnavutça Eğitmeni Şevket Balla ve çeşitli Balkan derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda "Yaşayan Diller ve Lehçeler" içinde Arnavutça ve Boşnakçanın seçmeli ders olarak okutulması istişare edildi. AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, şöyle konuştu: 

“Arnavutça ve Boşnakça öğrenmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz 7 Mart Salı akşamına kadar bulundukları okul müdürlüklerine seçmeli ders tercih dilekçelerini vermeleri gerekiyor. En az 10 öğrencinin istemesi durumunda okul Arnavutça ve Boşnakça dil derslerini verilecek. Bu konuyla ilgili talimat 81 ilin valiliklerine ve Milli Eğitim müdürlüklerine bir yazı ile iletildi. Öğrencilerin seçmeli ders olarak Arnavutça ve Boşnakçayı tercih etmesi durumunda, bu okullar için Arnavutça ve Boşnakça bilen öğretmenler alınabilecek. Öğretmenler, başvuru yapan 4 yıllık lisans eğitim almış Arnavutça ve Boşnakça bilen kişiler arasından seçilecek. Seçilen öğretmenler güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra ilgili okullarda göreve başlayabilecekler."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.