Dolar 32,4544
%0.23
Euro 34,6600
%0.21
Altın 2.391,050
%0.45
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den Kocaoğlu'na canlı yayında jet kontra!

Sürekli'den Kocaoğlu'na canlı yayında jet kontra!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Radyo Egepostası'na konuk oldu. Sürekli, sabah saatlerinde canlı yayında AK Partili vekilleri 'Rol çalmakla' eleştiren Kocaoğlu'na yanıt verdi. Sürekli, "Aziz bey seçime 6 ay kalaya kadar siyaset yapmıyorum der hep ama alasını yapıyor" dedi. Kocaoğlu'na canlı yayında jet kontra:

  • Ege Postası
  • 27.12.2016 - 13:51

EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Kerem Ali Sürekli 92.2 Radyo Egepostası'na konuk oldu. 

Sürekli, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve Köşe Yazarı Mithat Umutoğulları'nın sorularına yanıt verdi.

KOCAOĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

Sürekli, sabah saatlerinde üç radyonun ortak yayınında AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile AK Partili milletvekillerini İZBAN toplu sözleşme süreci ve Narlıdere Metrosu konusunda yaşanan gelişmeler üzerinden 'rol çalmakla' suçlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na tepki gösterdi. 

Sürekli şunları söyledi;

"Aziz Bey, 'Hizmet yapalım, proje üretelim, seçime 6 ay kala siyaset yaparız' der hep...Ama bunu der yapmaz. Benim tarzım polemik değil. Ama polemik yapmasını da iyi biliriz. Aziz Beyin demecini esefle karşılıyorum. Hiç şık olmamış . Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’ın tarzı belli. Biz burada rol niye çalalı? Biz sorun çözüyoruz. İcraat yapıyoruz. Bizim iktidarımıza saygı duyacak, o da İzmir’de oy almış seçilmiş biz de kendisine saygı duyuyoruz. Her şey halkın önünde oluyor. Halkın sağduyusuna çok güveniyorum. Aziz bey seçime 6 ay kalaya kadar siyaset yapmıyorum dese de alasını yapıyor. Söyledikleri hiç hoş olmamış."

CHP'YE YENİKAPI ÇIKIŞI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası liderlerin öncülüğünde oluşturtulan Yenikapı ruhuna dikkat çeken Sürekli, "Geldiğimiz noktada Yenikapı ruhunda sadece CHP’de bir sapma görüyoruz. Yenikapı ruhu ülkemiz için son derece önemli bir aşamaydı. İri, diri ve hepbirlikte güçlü olmalıyız. Cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz, yarın bir gün çok çalışsınlar seçimle CHP Cumhurbaşkanı’nı seçtirsin. Milletin oyuna kimse ipotek koyamaz. Onlarda hiçbir zaman iktidar olamayacağız anlayışı görüyorum. Demokrasi içinde yaşıyoruz, herkesin iktidar olabilme ihtimali vardır. Temennim, CHP’nin Yenikapı ruhuna dönmesidir" dedi.

BAŞKANLARA TOKİ ÇAĞRISI

İzmir'de belediye başkanlarına TOKİ çağrısı yapan Sürekli, " TOKİ Başkanımız İzmir’i pilot bölge seçti. İzmir’de biz ne kadar arazi üretirsek, TOKİ o kadar buraya yatırım yapacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı arazi üretin gelin, bize gelin ya da TOKİ’ye gidin, parti ayrımı olmaksızın her belediye başkanına gidelim İzmirimize proje üretelim. Hepberaber gidelim, İzmir’in her yerinde TOKİ’ye proje yapmaya hazırım diye TOKİ Başkanımızın beyanı var. Bayraklı ve Karşıyaka’yı ben bir arada düşünüyorum. Bu konuda bir çalışma var buradan bu konuyu da müjdeleyelim. Bir arazi bulundu, onun fizibilitesi yapılıyor. Bayraklı ve Karşıyaka’yı kapsayacak şekilde büyük miktarda TOKİ yapılması var" dedi.

O STAT YALI'YA YAPILACAK!

Kentte uzun süre polemik konusu olan Karşıyaka Yalı'ya stat konusunda ise Sürekli, şunları söyledi;

"Statlar konusunda sürecin sonuna gelindi. Mahkemede resmi karar açıklanmadığı için ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapmıyoruz; ama kulüp başkanı ve divan başkanımız bu konuda açıklamalar yaptılar. Mahkeme kararını verdi, açıklanmasını bekliyoruz. Olumlu olduğuna inanıyoruz. Danıştay kararı daha Bakanlığa tebliğ edilmedi. Karar açıklandıktan sonra bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Tebliğden sonra statla ilgili hızlı bir şekilde süreç yürüyecektir. İnşallah en kısa süre içerisinde stadımızı bitireceğiz. Karşıyaka Spor Kulübünde uzun yıllar 2’inci başkanlık yaptım. Kulübün üyesiyim, Hamza Vekilimle birlikte kulüple iletişim halindeyiz. Geçmiş meclis konuşmalarımda o stat yapılacak dedim. O stat oraya yapılacak. Biz burada kararlıyız. Yürüdüğümüz yolda başka engeller de çıksa o engelleri aşarız. Karşıyaka taraftarı şunu bilsin: irade önemli. Bizim irademiz o stadın yapılması yönünde. İnşallah en kısa zamanda Karşıyaka Stadı yapılacak. O stat ta bizim kurtuluşumuz olacak. Karşıyaka’nın cefakar taraftarına teşekkür ediyorum."

TRAMVAY PREZANTABL DEĞİL

Sürekli, geçtiğimiz gün deneme seferi yapılan Karşıyaka Tramvayı ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Sürekli, "Yapım sürecinde çok  büyük sıkıntılar çok büyük yanlışıklar oldu. Tam prezantabl bir yatırım değil onuda söyleyeyeyim. Vatandaş trafiği rahatlatacak sorunları çözecek tramvay projesi istiyordu. Cevat Durak başkanın nostalji tramvayı vardı bence onlar daha prezantabldı. Bu yapılmadı. Maaliyeti çok yüksek prezantabl değil ama yapıldı hayırlı olsun. Bir icraat ortaya çıktığında biz onlar gibi değiliz. Biz hayırlı olsun deriz halk faydalansın deriz. Inşallah iyi olur ama daha güzeli yapılabilirdi. Rakamlar da çok yüksek oldu. İnsanlar çok sıkıntı çekti. Çokta verimli değil ama inşallah iyi olur diyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.