Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TIR'lı dolandırıcılık şebekesine operasyon

TIR'lı dolandırıcılık şebekesine operasyon

Balıkesir Gönen'den yaklaşık 50 bin TL'lik ham deriyle Kocaeli Derince'de faaliyet gösteren başka bir firmadan da 250 bin TL değerindeki kabak ve ay çekirdeğini TIR'a yükleyip, teslim edilmesi gereken yere ulaştırmayan dolandırıcılık şebekesi, İzmir'de polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. İzmir polisi deşifre edip, operasyon yaptı

  • Ege Postası
  • 13.02.2017 - 14:43

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde faaliyet gösteren bir firmadan yaklaşık 50 bin TL değerindeki ham deriyi İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki firmaya götürmek üzere TIR'a yükleyen ve kendini G.C. olarak tanıtan şoför teslimatı yapmayınca, Gönen'deki firmanın sahipleri polise başvurdu. Polis olayla ilgili çalışma yürütürken, bu kez de Kocaeli'nin Derince İlçesi'nden TIR'a yüklenen ve İzmir'e götürülmesi istenen yaklaşık 250 bin TL'lik kabak ve ay çekirdeği, gereken yere teslim edilmedi. Bunun üzerine Derince'deki firmanın yetkilileri de polise şikayette bulundu. Çalışma yapan polis, iki olayda da kullanılan TIR'ın aynı ve İzmir'de yaşayan F.E.'ye ait olduğunu, kendini G.C. olarak tanıtan TIR şoförünün adının da A.Ş. olduğunu belirledi.

ÇEKİRDEKLER DEPODA BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şebekeyi deşifre edip operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında TIR'ın sahibi F.E. ile şoför A.Ş.'nin de bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı.

Çalışmalar kapsamında, Kocaeli'den TIR'a yüklenen çuvallardaki 250 bin TL değerindeki kabak ve ay çekirdeği  İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki bir depoda ele geçirildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından Balıkesir'den gelen polis ekiplerine teslim edildi. Çekirdekler de sahibine verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.