Dolar 32,2629
%0.02
Euro 34,6917
%-0.05
Altın 2.400,530
%0.01
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Asansör'de ruhsat çıkmazı

Tarihi Asansör'de ruhsat çıkmazı

İzmir'in yükselen yıldızı ve gözde gece mekanlarından tarihi Asansör civarındaki esnaf bir bir kepenk kapatıyor. Dario Moreno Sokak üzerindeki işletmelerin yarıya yakını belediye ile yaşadıkları ruhsat problemi yüzünden kapısına kilit vurmaya başladı. İşletmelere bir bir kepenk indiriyor!

  • Ege Postası
  • 19.12.2016 - 12:13

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi'nin geçtiğimiz haftalarda hizmete açtığı Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi'ne komşu kafeterya ve restoranlar bir bir dükkan kapatıyor. Belediyenin açtığı kültür merkezi sayesinde bölgede hareketliliğin artmasını bekleyen esnafın tüm umutları yaşanan son gelişmeler nedeniyle suya düştü.

TARİHİ SEMTTEN KAÇAN KAÇANA!

Karataş'ta "Asansör Sokağı" olarak da bilinen Dario Moreno Sokak'ta esnaf ruhsat çıkmazıyla karşı karşıya kaldı. Konak Belediyesi'nin müzisyen Dario Moreno'nun adını verdiği kültür merkezinin açılışının ardından sıkı ruhsat denetimleri ve üst üste gelen cezalarla hayatından bezen işletme sahipleri çareyi kepenk indirmekte buldu.

İŞLETMELER BİR BİR KEPENK İNDİRİYOR

Ona yakın işletmenin hizmet verdiği, tarihi evleriyle ünlü sokakta yaşadıkları ruhsat problemi sonrasında işyerlerini kapatmak zorunda kalan restoran ve kafeterya sahipleri krize çare arıyor. İlk etapta ruhsatsız olduğu gerekçesiyle üç işletmenin ticari faaliyetlerine belediye tarafından son verilirken, tarihi sokak ise eski günlerini mumla aramaya başladı. Özellikle bölgenin gece hayatına renk katan ve yeni yeni canlanmaya başlayan semtte başlayan son ruhsat kriziyle birlikte hem esnaf hem de vatandaşlar büyük şokla karşılaştı. Gece ile gündüz büyük hareketliliğe sahne olan, günde yüzlerce İzmirlinin ziyaret ettiği sokağın son hali görenleri üzmeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.