Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşer: Siyasette kadın kotasına karşıyız

Taşer: Siyasette kadın kotasına karşıyız

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Ege İş Kadınları Derneği’ni ziyaret etti. Siyasette kadın kotasına karşı olduklarını belirten Taşer, kendini siyasete hazır hisseden tüm kadınların göreve talip olmalarını istedi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2014 - 14:38
İZMİR- Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Murat Taşer, Konak Belediye Başkan adayı Adil Özyiğit ile birlikte Kemeraltı esnafını gezdi. Daha sonra Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz’ı ziyaret eden Taşer, kendini siyaset konusunda donanımlı hisseden her kadının siyasette aktif rol alması gerektiğini belirtti. Partilerin kadınlara koydukları kotayı doğru bulmadığını ifade eden ve Milliyetçi Hareket partisi olarak kadınları her zaman desteklediklerini ve adaylık sürecinde de demokratik temayüller çerçevesinde sonuca vardıklarına dikkat çeken MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, “MHP adaylık belirleme sürecini diğer partiler gibi sancılı geçirmedi. Kadın adaylara karşı da herhangi bir ayrımcılık yapılmadı. Önceliği kadın adaylarımıza verdik. 133 tane kadın meclis üyesi adayımızın %25’i ilk beş sıralara yerleştirildi. Kiraz ilçemizde kadın adayımızla yola çıktık ve zafere doğru yürüyoruz. Partilerin kendi içlerinde demokrasiyi çoğu zaman işletemediklerini görüyoruz. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe meclis üyesi adayı olmak isteyen, belediye başkan adayı olmak isteyen kadınlarımıza yer verdik. Biz, MHP olarak siyasette haremlik selamlık anlayışına karşı çıkıyoruz” dedi. Göreve geldikleri takdirde belediyecilik konusunda yapacakları icraatlara değinen Taşer, belediye ile İzmirlileri barıştıracaklarını söyledi. AKP iktidarının ‘İzmir, Konya’dan geri kaldı, Kayseri’den geri kaldı’ söylemlerinin İzmirlilere karşı yapılmış büyük bir hakaret olduğunu ifade ederken, “İzmir’in  vergileri yatırım olarak geri dönmüyor. Konya ve Kayseri ise verdiği verginin fazlasını yatırım olarak geri alıyor. Sonra da diyorlar ki İzmir geri kaldı. Geri kalan bir şey varsa sizin bu ayrımcı zihniyetinizdir. İzmirliler 30 Mart’ta bunun hesabı soracak” şeklinde konuştu.
 
AKP iktidarı ile yerel iktidarın beceriksizliğine rağmen İzmir ekonomisinin başarılı sanayiciler tarafından ayakta kaldığının altını çizen Taşer, “Yerel hizmet üretiminde modern dünya kentleri ile rekabet edebilen, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerden en iyi şekilde yararlanan, şehrinden dünya markası çıkartabilen belediyecilik anlayışı ile İzmir’i yöneteceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda sanayicilerimizin fikirleri çok önemlidir. Kent yönetimine geldiğimizde bu fikirleri kullanmak bizim için bir görevdir” diye konuştu.
 
Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz, ziyaret dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer’e teşekkür ederken, 30 Mart seçimlerinde başarılar diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.