Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da evde bakım dönemi

Torbalı'da evde bakım dönemi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Çaresiz, yalnız, yatağa bağımlı hastalara belediye olarak biz bakmaya başladık”

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 11:24

Torbalı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yatağa bağımlı yaşayan 65 yaş üstü bireyler ile yaş sınırı olmaksızın aynı şartlardaki engelliler için evde bakım hizmeti başlattı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, son nüfus sayımı verilerine göre İzmir’in en hızlı büyüyen ilçesi olduklarını bununla birlikte artan sosyal sorunlara çözüm bulmak adına bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0232 935 3 112 numaralı telefonu arayarak bu birimle temasa geçebiliyorlar. Ekip, ilk önce adrese gidip tespitte bulunuyor. Eğer başvuruda bulunan kişinin şartları bakım hizmeti vermeye uygunsa programa dahil ediliyor. Ciddi müdahale gerektiren hastalar evde bakım birimi nakil aracıyla hastanelere sevk edilecek. Evde bakım hizmetinde süreklilik lüzumu hissedilirse ekip haftanın belli günleri adrese giderek bu hizmeti uygulayacak. Evde bakım hizmetleri hafta içi her gün mesai saatleri arasında verilecek.

12 KİŞİLİK KADRO GÖREVE HAZIR

Evde bakım hizmet biriminde; 1 doktor, 2 hemşire,2 yardımcı personel, 2 acil tıp teknisyeni, 4 şoför ve 1 büro elemanı olmak üzere 12 personel görev yapıyor. Birimin Aydın-Torbalı asfaltı üzerindeki Tariş depolarında bir ofisi bulunuyor. Şu an bir hasta nakil aracıyla çalışan birimde araç sayısı önümüzdeki günlerde 2’ye çıkarılacak. Evde bakım hizmetlerinin tüm maliyetler Torbalı Belediyesi’nin öz kaynakları tarafından karşılanıyor.

BELEDİYECİLİK BUNUN İÇİN VARDIR.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sosyal belediyeciliğin en önemli, en duygusal en insancıl ayağı olan evde bakım hizmetlerini çok önemsediklerini belirterek ”  Çaresiz, yalnız, yatağa bağımlı yaşlı ve engellilerimize belediye olarak biz bakacağız. Günlerdir, aylardır kapısı çalınmayan, kimsesi olmayan ancak mutlak bakılması gereken vatandaşlarımızın durumu Belediye Başkanı seçildiğimden beri beni en çok düşündüren sorunların başında geliyordu.  Bunu zaman zaman kurumsal olmayan, kişisel çabalarla yapmaya çalışıyorduk. Şimdi tam profesyonel, alanında deneyimli bir birim kuruldu. Mümkün olduğu kadar en yüksek performansla  bu konumdaki vatandaşımıza ulaşmak, yaralarına merhem, yalnızlıklarına ortak olmak istiyoruz. Son nüfus sayımına göre İzmir’de  en hızlı büyüyen ilçesiyiz. Her yıl İzmir başta olmak üzere ilçemizde yaşamayı tercih edenlerin sayısı 10 bini aşıyor. İlçemiz büyürken sosyal sorunlarda büyüyor. Bir sokağı asfaltlamada, bir çöpü toplamada  belki geç kalabiliriz. lakin bir yarayı sarmada, zor durumdaki bir hastaya ulaşmada geç kalma, erteleme olamaz.” dedi

BAŞKANIN EŞİ DE PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAK

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar GÖRMEZ'in eşi Arzu GÖRMEZ de evde bakım hizmetlerinin başlaması dolayısı ile sağlık ekibiyle birlikte bazı evleri ziyaret ederek hastaların sorunlarını dinledi. Bayan Görmez; "Bu projenin sürekliliği, sağlıklı işlemesi için bende elimden geleni yapacağım. Verileri inceleyeceğim, emeği geçenlere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşın yarasına merhem, derdine ortak olmak  heyecan verici bir hizmet" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.