Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Torbalı'da sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi konforlu hizmetleriyle görenleri hayran bırakıyor.

  • Ege Postası
  • 22.12.2015 - 11:57
Havaların soğumasıyla birlikte barınma, beslenme, sağlık sorunları yaşayan sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan Torbalı Belediyesi kurduğu Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her gün onlarca yaralı ve hasta köpeğin bakımını gerçekleştiriyor.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in büyük önem verdiği ve sık sık incelemelerde bulunduğu Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sürekli görev yapan iki veteriner hekim ile alanında eğitim görmüş 10 görevli bulunuyor. Çalışmalar 15 dekarlık arazi üzerindeki tesiste yürütülüyor.
Merkeze vatandaşların ihbarıyla ya da bizzat getirilen sokak hayvanların tedavisi, ameliyatı yapılıp, bakımı sağlandıktan sonra tekrar alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma operasyonları da yapılıyor.



‘SOKAK HAYVANLARINI ALINDIKLARI ORTAMA BIRAKMAK ZORUNDAYIZ’

Toplanan sokak hayvanlarının barınakta en fazla 10-15 gün tutulabildiğini söyleyen Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kemal Sevinçli, “Bizim görevimiz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası gereğince, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların rehabilitasyonu, tedavileri, acil müdahaleleri, gerekli operatif girişimleri ile üremelerinin önüne geçmek için kısırlaştırma operasyonlarının yapılması, barınmaları ve beslenmeleri hizmetlerini sağlamak. Hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili çalışmaları yapmak, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları toplarız. Kısırlaştırılan, aşılanan ve bakımı yapılan uygun sokak hayvanlarını alındıkları ortama bırakmak zorundayız. Bu bize yasal olarak emredilen bir konudur” dedi.
Sevinçli, 18 yaşından büyük herkesin barınaktan hayvan sahiplenebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.