Dolar 32,1677
%0.01
Euro 35,0786
%-0.04
Altın 2.470,560
%0.11
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçkuyular'da sürpriz pazar zirvesi

Üçkuyular'da sürpriz pazar zirvesi

Üçkuyular’da bir süredir yaşanan ve esnafla vatandaşın mağduriyetini gündeme getiren semt pazarı krizi adım adım çözüme kavuşuyor. AVM projesi nedeniyle tahliyesine günler kalan 30 yıllık tarihi semt pazarına yer arayan pazarcılar hafta sonunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kapısını çalacak. Pazar krizinde flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 02.02.2016 - 17:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bir süredir çeşitli tartışmalara yol açan Üçkuyular’daki semt pazarı krizinde flaş bir gelişme yaşandı. Bugün gündüz saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Ali Yiğit ile bir araya gelen esnaf odası temsilcileri Üçkuyular’da çeşitli incelemelerde bulundu. 

"EŞREFPAŞA DA KALKIYOR: İZMİRLİYE İKİNCİ PAZAR ŞOKU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!


"TARTIŞMALAR MECLİSE TAŞINDI: KONAK'TA PAZAR KAVGASI!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!



 
"SEMT PAZARI AVM'YE KURBAN: ÜÇKUYULAR'DA TAHLİYE ŞOKU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

ESNAFA KOCAOĞLU DESTEĞİ
Belediye başkanları ile sorunun çözümü için pazar zirvesi gerçekleştiren İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Hamdin Erişen, bir süredir yaşanan çıkmaza dair çözüm önerileri ve esnafın taleplerini yerel yöneticilere ileterek yardım istedi. Pazarın kapanmasıyla birlikte 800’e yakın esnaf ve 14 ayrı mahallenin mağdur olacağı krize çare arayan taraflar Üçkuyular’da alternatif semt pazarı kurulabilecek alanlarda teknik incelemeler yaptı. CHP’li vekillerden Ali Yiğit ve Tacettin Bayır’ın da eşlik ettiği gezide, pazarcı esnafı ve vatandaşın mağdur edilmemesi adına çalıştıklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çözüm ve destek için esnaf camiasına söz verdi.

"ESNAF AVM'YE KARŞI DİRENİŞ BAŞLATIYOR: ÜÇKUYULAR'DA PAZAR KRİZİ TAM GAZ!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!


 
"SEMT PAZARI ELDEN GİDİYOR! PEKİ VATANDAŞ NE DİYOR" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!!

SON SÖZ BAKAN YILDIRIM’DA
Esnaf odasının sunduğu ve halen tramvay şantiyesi olarak kullanılan alana komşu viyadüklerin altındaki iki ayrı boş araziyi inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mülkiyeti Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait söz konusu alanların pazarcılara tahsisi için aracı olacağını belirtti. Cumartesi günü İZBAN Torbalı hattının açılışı için kente gelecek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte törene katılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, program sırasında esnafın yaşadığı sıkıntıları gündeme getirerek tahsis konusunda yardım isteyeceğini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.