Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu'dan günümüze gazetecilik konuşuldu

Uğur Mumcu'dan günümüze gazetecilik konuşuldu

İzmir'in Dikili Belediyesi tarafından, 'Uğur Mumcu'dan Günümüze Gazetecilik' konulu panel düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2017 - 12:48

Ankara'daki evinin önünde 24 Ocak 1993'te gerçekleştirilen bombalı suikastla katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun anısına, Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu'nda 'Uğur Mumcu'dan Günümüze Gazetecilik' konulu panel düzenlendi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli; Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, Dikili Belediyesi Başkan Vekili Evren Evrenesoğlu, Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi Başkanı Ayşe Çömlekçiler, CHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Aday Adayı Erkut Tamay, CHP Buca İlçe eski Başkanı Tuncay Taştan ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş dinledi.

Başta Atatürk olmak üzere şehitler için saygı duruşundu bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Tosun, açılış konuşmasını yaptı. Uğur Mumcu'yu laikliğin yiğit savunucusu olarak niteleyen, tam bağımsız Türkiye idealinden ve Atatürkçü duruşundan hiçbir zaman ödün vermediğinden bahseden Başkan Tosun, "Ağzı salyalı yobazlar, karanlık şer odakları Uğur Mumcu'yu, devrimci, halkın sesi ve emperyalizmin kirli çıkarlarına karşı başkaldıran yiğit bir Atatürkçü olduğu için katlettiler. 24 yıl geçse de Uğur'umuzun anısı hep mücadelemizde yaşamakta ve yol göstermeye devam etmektedir" dedi. 

Konuşmanın ardından etkinlik, 16 dakikalık Mumcu'nun hayatını anlatan belgesel filmin gösterimiyle sürdü. Dikili Belediyesi Basın Bürosu tarafından hazırlan ve izleyiciler tarafından dikkatle izlenen film, içeriğindeki sahneler nedeniyle, salonda duygusal anlar yaşattı.

Belgeselin ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay ise, "Uğur ağabey benim mesai büyüğümdü. Yıllarca birlikte mücadele ettik. Çok güzel şeyler konuşurduk, ondan çok şey öğrendim. Yılmaz bir Atatürkçü ve Kuvayi Milliyeciydi. Tam bağımsızlıktan yana olduğu için öldürüldü. Hiç kimsenin şüphesi olmasın; Uğur Mumcuların, Ahmet Taner Kışlalı'ların kanıyla, canıyla bugünlere gelmiş bu Cumhuriyet, Gaffar Okkan'ların kanıyla bütünlüğünü korumuş bu Cumhuriyet sonsuza dek yoluna devam edecektir" dedi.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine ve herkese büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Balbay, "Bizim, hepimizin Uğur Mumcu'lara, Gaffar Okkan'lara, İsmail Cem'lere, Necip Hablemitoğulları'na, Bahriye Üçok'lara, Muammer Aksoy'lara, Ahmet Taner Kışlalı'lara karşı büyük bir görevimiz var. Onları anmak yetmez, onları anlatmak ve en önemlisi onlara olan borcumuzu Cumhuriyet'e daha güçlü sahip çıkarak ödemek zorundayız" diye konuştu. 

REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

Referandum sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde de bulunan Balbay, "Gelinen süreçte ortaya çıkan mesele parti meselesi değildir, memleket meselesidir. Eğer Türkiye'yi, Türkiye'nin yönetimini tek kişiye verirseniz ne olacağının meselesidir. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu dönem hani Atatürk'ün söylediği gibi, karşı karşıya kaldığımız sorunun büyüklüğüne küçüklüğüne bakmayacağız. Vazifemiz ne ona bakacağız. Vazifemiz Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Bizi sarayın yöntemleri değil, halkın yönü ilgilendiriyor. Hatırlayalım, İstiklal Marşı'nın ilk sözcüğü 'korkma' diye başlıyor. Ne olursa olsun korkmuyoruz. Bizleri, cumhuriyet için mücadele edenleri geçtiğimiz zaman dilimleri içinde çok farklı şekillerde korkutmak istediler. Hapislere atarak yıldırmak ve temsil ettiğimiz değerleri yok etmek istediler. Ama biz bunların hiçbirine pirim vermedik, vermeyeceğiz de. Başaramayacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından tamamlanan panelin sonunda Başkan Tosun, panelist CHP'li Milletvekili Balbay'a çiçek takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.